Teknoloji

Microsoft Surface satışlarını yeniden artırmayı başardı

microsoft copilot ai

microsoftMicrosoft’un Surface serisinden düşen satışlar nedeniyle vazgeçeceğine dair haberler, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde gündeme gelmişti. Ancak Redmond merkezli şirket, bu iddiayı kısa süre içinde şiddetle yalanlamıştı.

Geride kalan üç aylık döneme ait finans raporu, yazılım devinin Surface serisinden vazgeçmemesinin yerinde bir karar olduğunu gösteriyor.

2018 mali yılının üçüncü çeyreğini tamamlayan şirketin Surface satışlarından elde ettiği gelir, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 32 oranında arttı. 2018 mali yılının ikinci çeyreğinde söz konusu artış oranı sadece yüzde 1 olmuştu. Daha önceki iki çeyrekte ise satış gelirleri sırasıyla yüzde 2 ve yüzde 26 oranında azalmıştı.

Şirketin kendi cihazlarını üretmek için sarfettiği çabanın karşılığını tam anlamıyla alması için satışlardaki bu ivmeyi koruması hatta artırması gerekiyor. Yazılım devinin bu yılki yol haritasında Surface Studio 2, Surface Pro 5 ve Surface Laptop 2 gibi cihazların olduğu konuşulurken, söz konusu cihazların piyasaya çıkışı için henüz belirgin bir tarih işaret edilmiyor.

Microsoft geride kalan çeyrekteki performansıyla genel olarak analistlerin beklentilerinin üstüne çıkmayı başardı. Toplamda 26.8 milyar dolar gelir açıklayan şirketin net kârı ise 7.4 milyar dolar oldu. Bu performansta aslan payını gelirleri yüzde 39 oranında artan Azure üstlendi.

Xbox şirketin operasyonunun güçlü parçalarından biri olmayı 2018 mali yılının üçüncü çeyreğinde de sürdürdü. Aktif kullanıcı sayısı 59 milyona ulaşan Xbox yazılım ve servisler biriminin geliri yüzde 24 oranında arttı.

Microsoft Office 365 hizmetlerinden yararlanan kurumsal kullanıcı sayısının 135 milyonu aştığını açıklarken, servisten bireysel olarak yararlanan kullanıcı sayısının da 30.6 milyon olduğunu duyurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER