Teknoloji

Lenovo’nun Türkiye PC pazarındaki liderliği sürüyor

lenovo pc

Lenovo, hem PC pazarı hem de şirkete dair en son rakamları, gelişmeleri ve yenilikleri bir 3 Ekim’de İstanbul’da bulunan Lenovo Game On‘da düzenlediği basın toplantısında paylaştı.

Toplantıda konuşan Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu, dünyada ve Türkiye’de kârlılık ve pazar payları açısından büyümelerinin istikrarlı ve sağlıklı bir şekilde sürdüğünü ifade etti. Hantaloğlu’nun toplantıya paylaştığı rakamlara göre, Lenovo’nun küresel pazardaki büyümesi sürüyor. 11,91 milyar dolar gelir ile önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artış ile çift haneli bir büyüme gerçekleşti. Böylelikle şirket, arka arkaya iki mali çeyrek sonuçlarına göre geçen yılın aynı dönemine kıyasla çift haneli bir gelir artışı elde etmiş oldu.

Lenovo, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de istikrarlı çizgisini devam ettiriyor gibi görünüyor. 2017 yılının ilk 6 ayına oranla Türkiye PC pazarında, adetsel olarak yüzde 14, cirosal olarak yüzde 29 oranında büyüme gösterdi. Böylelikle 2018 yılı ilk yarısında yüzde 25,1’lik pazar payı ile PC pazarının lideri oldu. Lenovo Türkiye, dizüstü bilgisayar pazarında da liderliğini yüzde 29’luk pazar payı ile 2018 yılının ilk 6 ayında da devam ettirdi.

Lenovo, Türkiye tablet pazarında da yoluna güçlü bir şekilde devam ettiğini kaydetti. GFK Tüketici Segmenti Tablet pazarı rakamlarına göre, 2018’in ilk 6 ayında Lenovo’nun adet bazında satışları geçen yıla oranla yüzde 100 artarken, elde edilen ciro ise yüzde 74 oranında artış gösterdi.

Lenovo, Türkiye’de KOBİ segmentinde de etkinliğini sürdürdüğüne dikkat çekti. IDC rakamlarına göre, 2018 yılının ilk 6 ayında KOBİ segmentinde yüzde 41,6’lık payla PC pazarının lideri oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre 174 bin satışla, satış adetleri yüzde 43,2 artış gösterdi.

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de oyun pazarının hızla geliştiğine, oyun ekosisteminin adeta bir çığ gibi büyüdüğüne dikkat çeken Hantaloğlu, bu pazarda hem Lenovo Game On merkezleri hem de oyun pazarına özel Legion markalarıyla yakaladıkları rüzgarın süreceğini söyledi. Hantaloğlu’nun sunumunda yer verdiği GFK Tüketici Segmenti Gaming pazarı rakamlarına göre, Lenovo’nun Türkiye’de bu alanda satışları 2018’in ilk 6 ayında adetsel bazda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 oranında, cirosal olarak ise yüzde 65 oranında arttı.

Toplantıda Lenovo’nun oyun markası Legion’un yeni modellerinden biri olan Legion Y530 da sergilendi. Şirkete göre bu model, hem tarzı hem de sunduğu olağanüstü performansla oyun severleri kendine bağlayacak bir cihaz. Ayrıca Lenovo, Legion Y530 cihazların tasarımı ve şıklığı kadar performansıyla oyuncuları da büyüleyeceğini de ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER