İncelemeler

Lenovo Yoga Tablet 8 İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lenovo-yoga-tablet-8-inceleme-00002

Lenovo’nun Yoga adını verdiği tasarım konsepti sadece dizüstü bilgisayarlarda değil, tabletlerde de kullanışlı sonuçların elde edilmesini sağlıyor. Yoga Tablet Android serisinin 8 inç ekranlı üyesi Lenovo Yoga Tablet 8, uygun fiyatı ve esnek kullanımıyla Android tablet arayanlar için ideal bir seçenek gibi görünüyor. Yaz tatilinde yanına bir Android tablet taşımak isteyenler, öncelikle Lenovo Yoga Tablet 8 incelemesine göz atın.

Video İnceleme

Yoga tasarımı sayesinde farklı şekillerde kullanın

213 x 144 x 7.3 mm.’lik boyutlara sahip olan Lenovo Yoga Tablet 8’in yüzey alanı Apple’ın iPad mini’sinden çok da büyük sayılmaz. Tablet ince tarafıyla incelik konusunda iddialı diğer Android tabletlere meydan okurken, silindirik tarafı için de tersini söylemek gerekiyor. Yoga Tablet 8’in Lenovo logosunun bulunduğu tarafta yer alan silindir yapı bu tableti farklı kılan en önemli unsur. Arkasında yer alan menteşeli ayak sayesinde Lenovo Yoga Tablet 8’i yatay şekilde dikeltmek ve bir şeyler izlemek kolaylaşıyor, öte yandan ayak üstüne yatırarak da tablet yazı yazmak için kolay hâle getirilebiliyor. Öte yandan bu silindirik yapı 6000 mAh gibi, bu segmentte bir tablet için yüksek sayılabilecek bir bataryanın Yoga Tablet 8’de yer almasını sağlıyor.

lenovo-yoga-tablet-8-inceleme-00017

Yoga Tablet 8’in şişman kenarı ergonomi konusunda karmaşık şeyler söylenmesine neden olabiliyor. Bir kere ister istemez kendinizi tableti bu şişman taraftan kavrarken buluyorsunuz. Bu kötü bir şey değil, çünkü bu şekilde bir dergi okuyormuş hissi uyanıyor. Ancak bir taraftan da insanda ister istemez bir şartlanma oluşuyor, ince kenardan tutmak pek kullanışlı görünmediği için kendinizi sonuç olarak sınırlamış oluyorsunuz. Bu arada silindir nedeniyle tabletin ağırlığı biraz daha artıyor. Yoga Tablet 8, 400 gr. civarındaki ağırlıyla aynı segmentteki tabletlerde biraz daha ağır geliyor.

lenovo-yoga-tablet-8-inceleme-00023

Ön yüzdeki Lenovo logosu ekranın uzun kenarının altında, silindirik tarafta bulunuyor. Böylelikle tabletin yatayda nasıl tutulması gerektiği az çok belirlenmiş oluyor. 1.6 megapiksel ön kamera ise kısa kenar tarafında yer alıyor. Bu da kameranın daha çok tabletin dikey tutuşunda işlev göreceği anlamına geliyor.

lenovo-yoga-tablet-8-inceleme-00001

3.5 mm. kulaklık jakı ve güç butonu tabletin silindirik yapısının kenarlarına yerleştirilmiş. Ayrıca arka tarafta, 5 megapiksel kamera da bu silindirin üstünde bulunuyor. microUSB portu ve ses tuşları da karşılıklı kısa kenarlarda yer alıyor. Arka yüzde Lenovo logosu dokulu bir yüzey üzerine yerleştirilmiş. Menteşeli kapağı ince uzun şerit şeklindeki deliğe tırnağınızı sokarak açabilirsiniz. Menteşe bir hayli sert ve sağlam duruyor, kolaylıkla bozulmaz. Ayağı yerinden çıkardığınızda microSD ve microSIM kartlarını göreceksiniz.

Lenovo Yoga Tablet 8, fiyatına karşın şık görünen bir tablet. Ayrıca bir hayli de sağlam görünüyor.

Orta seviye donanım, ortalama performans

Lenovo Yoga Tablet 8’in 8 inç ekranı 1280 x 800 piksel çözünürlük değeriyle giriş seviyesi Android tabletler için standart hâle gelen bir ekran deneyimi sunuyor. Piksel yoğunluğu düşük olduğu için doğal olarak pikselleri kolaylıkla görebiliyorsunuz, yazılar ve grafikler ayna gibi değil. Ancak verdiğiniz para karşılığında bu ekrandan alacağınız değer en yüksek seviyede olacaktır. IPS LCD ekran yüksek görüş açılarına sahipken, parlaklık ve renk canlılığı bakımından da bu ekran iyi seviyede.

lenovo-yoga-tablet-8-inceleme-00002

Yoga Tablet 8’de dört çekirdekli 1.2 GHz MediaTek MT8125 işlemci bulunuyor. 1 GB RAM ve 16/32 GB hafıza seçeneklerine sahip olan tabletin elimizdeki versiyonu 16 GB kapasiteli hafıza taşıyor. 16 GB’ı multimedya dosyaları için yeterli bulmayanlara 64 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası iyi gelecektir. Kablosuz bağlantı tarafında 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS gibi kablosuz bağlantı desteklerinin yanı sıra, SIM kartlı versiyonda HSPA+ hızlı mobil geniş bant desteği de bulunuyor.

Dört çekirdekli işlemci genel olarak iyi performans gösteriyor. Lenovo’nun özelleştirilmiş kullanıcı arayüzünde gezinti düzgün ve pürüzsüz şekilde gerçekleştiriliyor. Ayrıca 720p ve 1080p çözünürlükteki videoları da Lenovo Yoga Tablet 8 ile düzgün şekilde izlemek mümkün oluyor. İnternette gezinme deneyimi bakımından da Lenovo Yoga Tablet 8 iyi seviyede. AnTuTu Benchmark yazılımında elde edilen 13000 seviyesindeki puan bu tableti Samsung Galaxy S3 gibi, 2012 yılının gözde Android cihazıyla aynı seviyeye koyuyor. Bu fiyattaki tablet için bu kadar performans oldukça iyi görünüyor.

lenovo-yoga-tablet-8-inceleme-00029

Pil konusunda Lenovo Yoga Tablet 8 oldukça başarılı. 6000 mAh kapasiteli bataryanın 18 saate kadar kullanıma olanak sağlayacağı Lenovo tarafından iddia ediliyor. Pratikte de durumun bu şekilde olduğu söylenebilir. Ayrıca tablet günler süren bir bekleme süresine de sahip. Eğer Yoga Tablet 8’i bir kenara bırakır ve uzun süre elinize almazsanız, içinde yine de kullanılacak az bir bataryanın bulunacağını söyleyebiliriz.

lenovo-yoga-tablet-8-inceleme-00019

Tabletin önünde, ekranın her iki yanında hoparlörler bulunuyor. Dolby Digital Plus ses teknolojisinin varlığı sayesinde ses çıkışı biraz daha iyi hâle getiriliyor. Ses çıkışını çok yüksek bulmadık, ancak ortalamanın üstü seviyede, bas ve tiz açısından da dengeli görünüyor.

lenovo-yoga-tablet-8-inceleme-00014

Yoga Tablet 8’in arkasında yer alan 5 megapiksel kamera belki mükemmel olmayabilir. Ancak sürekli odaklama, çeşitli manuel kontroller, video kayıt gibi yeteneklerle bu kamera ihtiyaç duyduğunuzda işinizi görecektir. Öndeki 1.6 megapiksel kamera ise genellikle görüntülü görüşmeler için kullanılacaktır, ancak bu kameradan da “selfie” fotoğraflarda da yararlanabilirsiniz.

Android’e Lenovo dokunuşu

Lenovo Yoga Tablet 8’de Android 4.2.2 Jelly Bean yüklü olarak geliyor. Lenovo kullanıcı arayüzü bakımından Android’in temeline bağlı kalırken çeşitli özelleştirmelerle kullanıcı arayüzünü biraz daha kullanışlı hâle getirmiş. Uygulama menüsü şeklinde bir bölüm bulunmaması, bütün uygulama kısayollarının ana ekranda sıralanması biraz garip geliyor. Tableti kullanırken uygulama menüsü düğmesini aramadık değil.

lenovo-yoga-tablet-8-inceleme-00026

Ana ekranda tablette en çok kullanılacağı düşünülen Tarayıcı, E-posta, Galeri, Google Play Müzik, Video ve Google Play uygulamalarının kısayolları sabit şekilde yer alıyor. Ekrana uzun süre basarak veya parmak kıstırma hareketi yaparak Widget ekleme ekranını açabilirsiniz. Buradan yeni ana ekran paneli veya widget eklemesi yapabilirsiniz. Android uygulamalarının widget’lerinin yanı sıra Lenovo’nun hava durumu, güç yönetimi gibi bileşenlerini de ana ekrana ekleyebilirsiniz.

lenovo-yoga-tablet-8-inceleme-00005

Gmail, Chrome, Google+ gibi Google uygulama ve servislerine ait uygulamaların yanı sıra, Lenovo’nun da eklediği çeşitli Android uygulamaları bulunuyor. Dosya Yöneticisi, Güç Yönetimi, Norton Mobile Security ve Kingsoft Office gibi uygulamalar sayesinde Lenovo Yoga Tablet 8 sadece boş zamanlarda değil, işte de kullanılabilecek bir tablet gibi görünüyor.

Yoga Tablet 8 multimedya içerik tüketimi için uygun

iPad mini’nin fiyatını yüksek bulanlar veya daha baştan tercihini Android tablet tarafından yapanlar için Lenovo Yoga Tablet 8 uygun bir seçenek gibi görünüyor. Menteşeli ayağı sayesinde bu tablet bir şeyler izlemek, bilgisayarın yanında ikinci bir ekran vazifesi görmek, yazı yazmak için ideal görünüyor. Dört çekirdekli işlemci de ihtiyaçları karşılayacak şekilde yeterli performansı sunuyor. 6000 mAh kapasiteli batarya da bu tableti gün boyunca, şarj derdi olmaksızın rahatlıkla kullanmayı sağlıyor.

lenovo-yoga-tablet-8-inceleme-00015

Yoga tasarımı kullanışlı olmakla birlikte alışmak için biraz zaman gerektiriyor. Standart tablete göre farklı bir tasarımı var ve bu tasarım başta yadırgatıcı geliyor ve kullanmak biraz sorunlu olabiliyor. Ancak tabletle daha fazla zaman geçirdikçe bu tasarıma alışmanız hatta normal tasarıma göre daha kullanışlı bulmanız da mümkün olacaktır.

Lenovo Yoga Tablet 8 piyasada 550 TL-600 TL arasında bir fiyattan alıcı buluyor. Fiyat bu ayarda bir tableti Lenovo gibi küresel bir üreticiden almak için uygun seviyede görünüyor.

İLGİLİ HABERLER