Teknoloji

Lenovo Yoga Slim 7 Carbon 14 inç OLED ekranla geliyor

lenovo yoga slim 7 carbon

Lenovo, Yoga Slim 7 Carbon adını taşıyan OLED ekranlı yeni dizüstü bilgisayarını gözler önüne çıkardı. Şirket 1,07 kilogram ağırlığındaki Yoga Slim 7 Carbon’un piyasadaki en hafif 14 inç OLED ekranlı dizüstü bilgisayar olduğunu belirtti. Asus ZenBook 14X OLED’in 1,4 kilogram olduğunu düşününce Lenovo’nun hafiflik konusunda ciddi bir mesafe kaydettiği görülüyor.

Samsung tarafından üretilen OLED panel kullanıcılara QHD+ çözünürlük sunuyor. OLED panellerde genellikle 4K çözünürlük sağlandığı için bunun farklı bir tercih olduğu söylenebilir. Yine de QHD+ çözünürlüğün pil ömrüne olumlu etki yapacağını ve 14 inçte keskin bir görüntü deneyimi sunacağını belirtmek gerekiyor.

Görüntü oranı 16:10 olan ekranın yenileme hızı 90 Hz. DCI-P3 renk gamının tamamını kapsayan panelin maksimum parlaklık seviyesi ise 600 nit.

lenovo yoga slim 7 carbonYoga Slim 7 Carbon’da AMD Ryzen 7 5800U işlemci, Nvidia GeForce MX450 ekran kartı, 16 GB bellek, 1 TB depolama alanı gibi bileşenlere yer vermek mümkün. 61 Whr kapasiteli pil ise 14,5 saate varan bir kullanım süresi sağlıyor.

Lenovo, yeni dizüstü bilgisayarının hafifliğine rağmen oldukça sağlam bir kasasının olduğunu vurguluyor. Cihazın dokuz operasyonel testten geçtiğini belirten şirket, Yoga Slim 7 Carbon’un günlük fiziksel şoklara ve zorlu çevresel koşullara dayanıklı olduğunu vurguluyor.

Lenovo Yoga Slim 7 Carbon, ekim ayında satışa sunulacak. Dizüstü bilgisayar ABD’de IdeaPad Slim 7 Carbon adıyla ve 1290 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

İLGİLİ HABERLER