Teknoloji

Yeni Lenovo Yoga 7i ve Yoga 6 modellerinde en yeni Intel ve AMD işlemcileri

Lenovo Yoga 7i

Lenovo Yoga C740 ve C640 modellerini güncelledi yeni modelleri sırasıyla Yoga 7i ve Yoga 6 olarak yeniden adlandırdı. Bu güncellenmiş dizüstü bilgisayarlar içinde Yoga 7i, Intel’in “en son” CPU’larını, muhtemelen yakında tanıtımı yapılacak “Tiger Lake” nesli işlemcileri barındıracak.

AMD’nin Ryzen 400 serisi Intel’e kök söktürüyor, bu nedenle Intel’in yeni yongalarıyla nasıl bir dönüş yapacağını görmek ilginç olacak. Intel, önceki nesil işlemcilere nazaran daha düşük güç tüketimiyle önemli derecede daha yüksek hızlara ulaşacağını öne sürüyor. Bunu da yeni 10nm SuperFin tasarımına borçlu olacak. Bu yongalar Intel’in yeni Xe entegre grafik işlemci birimini de barındıracak. Şirket, bu grafik işlemci biriminin AAA seviyesindeki oyunları düzgün şekilde çalıştırabileceğini göstermişti.

Selefi gibi, yeni Lenovo Yoga 7i de dönüştürülebilir yapısıyla orta segment kullanıcıları hedefliyor. 14 inç ve 15 inç ekranlı konfigürasyonlar bulunacak. Ön tarafa yerleştirilmiş Dolby Atmos hoparlörler, Amazon Alexa entegrasyonu, entegre gizlilik kapağına sahip web kamerası, Intel’in yeni Thunderbolt 4 standardını destekleyen iki port bu dizüstü bilgisayarın başlıca özellikleri arasında yer alıyor.

Lenovo, 15 inç modelin 13 saatlik pil ömrü elde edilebileceğini öne sürüyor. 14 inç modelde ise 16 saatlik çalışma ömrü vadediliyor. Aynı zamanda çok hızlı yüklenme süreleri de şirketin sıraladığı özellikler arasında bulunuyor. Öyle ki Lenovo, 7i’nin kapağını kaldırdığınız anda açılıp çalışmaya başladığını öne sürüyor.

Lenovo Yoga 6
Lenovo Yoga 6

13.3 inç ekranlı Yoga 6 modeliyse, Ryzen 7 4700U’ya kadar varan yelpazede AMD Ryzen işlemcileriyle gelecek. Bu Yoga dizüstü bilgisayar modeli daha çok bütçesini düşünen müşterileri hedefliyor. İlginç bir tasarımı var, kapağı ise hoş görünümlü mavi bir kumaş kaplıyor. Lenovo, bunun metal ve yumuşak dokulu materyallerin bir arada kullanıldığı ilk dizüstü bilgisayar olduğunu belirtiyor.

Şirket, Yoga 6’nın 18 saatlik pil ömrüne sahip olduğunu iddia ediyor. 300 nit parlaklık seviyesinde ekran, 1.32 kg ağırlığa sahip kompakt gövde gibi özellikler de mevcut. Bu modelde de Alexa sesli asistan bulunuyor.

Ayrıca Lenovo bu iki modelin dışında birkaç Yoga Slim 7 modeli çıkardı. Bunlar da Yoga Slim 7i, Yoga Slim 7i Pro ve Yoga Slim 7 Pro şeklinde sıralanıyor. Yoga 7 Pro ağustos ayında, 7i modelleri ise ekim ayında Avrupa’da satışta olacak. Yoga 7i için 999 avro başlangıç fiyatı verilirken, 7i Pro 899 avro, 7 Pro ise 799 avro başlangıç fiyatlarıyla sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER