Teknoloji

Intel CES 2020’de neler duyurdu? – Video

intel ces 2020

Intel’in CES 2020’nin hemen öncesinde gerçekleştirdiği basın toplantısı duyurular açısından epey yoğun geçti. Geliştirmekte olduğu teknolojiler hakkında son gelişmeleri paylaşan şirket, aynı zamanda donanım tarafında da önemli duyurular gerçekleştirdi. Yerinde takip ettiğimiz bu basın toplantısının bir özetini hazırladığımız video ile yapıyoruz.

Intel CEO’su Bob Swan’ın açılışını yaptığı basın toplantısında, 2019’da internete bağlı cihaz sayısının 38 milyar olduğu, bunun 2025’te 56 milyara çıkacağı kaydedildi. 2025’te üretilecek veri miktarının 175 zetabayt seviyesine ulaşacağını söyleyen Swan, bunun yarısını da Nesnelerin İnterneti cihazlarının üreteceğini belirtti. Intel, kendisini bu geleceğe hazırlıyor.

Toplantıda Intel’in otonom sürüş sistemi Mobileye ve gerçek zamanda görüntü oluşturma teknolojisi TrueView hakkında birtakım bilgiler verildi. Aynı zamanda Netflix ile birlikte üzerinde çalışılan AV1 kodlayıcısı hakkında da bilgiler paylaşıldı. 8K içerikleri çok yakında Netflix’te görmeye başlayacağız. Netflix, bu yüksek çözünürlüklü içerikleri izleyicilere verimli şekilde sunmak için AV1’i kullanacak.

Donanım tarafındaki duyurulara baktığımızda ise, Project Athena olarak adlandırılan hafif, ince, uzun pil ömürlü ve yüksek performanslı dizüstü bilgisayarlara Google’ın Chromebook’larının da eklendiğini görüyoruz. Ayrıca katlanabilir dizüstü bilgisayar Lenovo X1 Fold’un gösterimi de yapıldı. Üstüne üstlük Intel, kendi geliştirdiği katlanabilir dizüstü bilgisayar konsept cihazını da gösterdi.

Intel’in duyuruları bununla da sınırlı kalmadı. Tiger Lake platformunun duyurusu da CES 2020 basın toplantısında gerçekleşti. Tiger Lake ile özellikle grafik performansının daha da artırılması hedefleniyor. Grafik performansı demişken Intel, DG1 kod adını taşıyan ilk ayrık grafik işlemci biriminin de duyurusunu CES 2020’de gerçekleştirdi. Tiger Lake platformunu taşıyan ürünleri yılın ilerleyen aylarında göreceğiz. Ancak DG1 ile ilgili olarak Intel fazla bilgi vermedi. Zaten bunun duyurusu da toplantının hemen sonunda gerçekleştirildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER