Manşetler

Lenovo Türkiye Genel Müdürü Weijian Zhou her alanda birinciliği hedefliyor

lenovo turkiye genel muduru weijian zhouGeçtiğimiz mart ayından bu yana Lenovo Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapan Weijian Zhou, basın mensuplarıyla bir araya gelerek şirketinin önümüzdeki dönemde küresel ölçekte ve Türkiye pazarındaki hedeflerine ilişkin bilgi verdi. Lenovo olarak PC pazarında uzun süredir lider olduklarını hatırlatan Zhou, oyun alanlarını genişlettiklerini ve liderlik iddialarını başka alanlara da taşıdıklarını dile getirdi.

Zhou, Türkiye ile birlikte altı ülkenin genel müdürlüğünü yürüttüğünü, ancak Türkiye’nin stratejik önem bakımından bu ülkeler arasında en önde olduğunu belirtti. Göreve başladıktan sonra PC dışındaki segmentlerde de Lenovo’yu birinciliğe taşıyacak stratejileri uygulamaya koyduklarını söyleyen Zhou, özellikle akıllı telefon pazarında kısa süre içinde başarılı sonuçlar aldıklarını belirtti. 5000 mAh batarya kapasiteli P serisi telefonlar gibi doğru modellere odaklandıklarını dile getiren Lenovo Türkiye Genel Müdürü, bu sayede perakende akıllı telefon pazarında üçüncü sıraya yükseldiklerini ifade etti. Zhou, Lenovo Moto Z’nin kasım itibarıyla Türkiye’ye giriş yapacağı müjdesini de verdi.

Lenovo Türkiye pazarının potansiyeline güveniyor

Türkiye’ye güvendiklerini ve buradaki potansiyeli gördüklerini söyleyen Zhou, yatırımların artarak süreceğini dile getirdi. Ürünlerini kategorize etmeden her kullanıcıya uygun olduklarını gördüklerini belirten Lenovo Türkiye Genel Müdürü, bu doğrultuda ThinkPad’i perakende de tüm kullanıcılar için satışa sunduklarını ifade etti. Zhou, Lenovo’nun en çok satan ürünü olan ThinkPad’in kendilerine gurur verdiğini belirtmekten de geri kalmadı.

Weijian Zhou, Lenovo’nun küresel çaptaki hedeflerine ilişkin olarak da bazı bilgiler verdi. İnovatif ürünleriyle teknolojinin pek çok alanında liderlik yaptıklarını belirten Zhou, oyun alanlarını sürekli olarak genişlettiklerinin altını çizdi. Lenovo Türkiye Genel Müdürü; PC, iş istasyonu, sunucu, depolama, networking, akıllı telefon, tablet ve uygulamalar gibi alanlarda hizmet verdiklerini hatırlatırken, Ar-Ge alanında önemli yatırımlar yaptıklarını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER