Teknoloji

Lenovo ThinkPad serisine 10. Nesil Intel Core işlemci takviyesi

lenovo thinkpad x1 extreme

Lenovo her ayı yeni dizüstü bilgisayar duyurularıyla dolu bir şekilde geçiriyor. Haziran ayında da bu gelenek bozulmadı. Şirket bazı yeni ThinkPad dizüstü bilgisayar modellerini tanıttı, çeşitli modellerinin güncellenmiş versiyonlarını çıkardı.

Yeni P Serisi modellerin yanı sıra üçüncü nesil X1 Extreme modelini de görüyoruz. Bunların hepsi Intel’in 10. Nesil işlemcileriyle çalışıyor. Buradaki en büyük haber ise özelliklerin yükseltilmesine ek olarak tüm bu dizüstü bilgisayarların Lenovo’nun yeni Ultra Performans Modu ile birlikte gelmesi. Bu sayede performans ayarları üzerinde eksiksiz bir kontrol imkanı kullanıcılara sunulacak.

Ultra Performans Modunu kullanarak akustik ve sıcaklık gibi unsurlara konulan kısıtlamaların ötesine geçebilirsiniz. Bir Lenovo temsilcisinin PC World‘e söylediğine göre bu önemli bir güç ayarı. Örneğin, dizüstü bilgisayarınızda grafik kaynağı tüketimi açısından yoğun güç gerektiren bir oyun oynayacaksanız ve güç tüketimini çok fazla önemsemiyorsanız, bu ayarlar size yardımcı olacaktır.

Lenovo ThinkPad X1 Extreme
Lenovo ThinkPad X1 Extreme

Donanım özellikleri açısından baktığımızda, Lenovo ThinkPad X1 Extreme’in Intel’in 10. Nesil H serisi vPro mobil işlemcilerle geldiğini görüyoruz. Core i9’a kadar uzanan farklı seçenekler var. Ayrıca Nvidia’nın GeForce 1650 Ti işlemcisiyle de donatmak mümkün oluyor. 15.6 inç ekran ise UHD çözünürlüğe kadar seçilebiliyor. Wi-Fi 6 desteği de mevcut, ayrıca LTE bağlantısı da opsiyonel olarak sunuluyor. Lenovo ThinkPad X1 Extreme, temmuz ayından itibaren 1749 dolardan başlayan fiyatlarla yurt dışında satışta olacak.

Yeni X1 Extreme’e ek olarak Lenovo dört adet yeni P serisi model de çıkarıyor. P17 Gen 1, P15 Gen 1, P15v Gen 1 ve P1 Gen 3 modellerinin başlangıç fiyatları 1349 dolar ile 2119 dolar arasında değişiyor. Bunlar da gelecek ay itibarıyla satışta olacak.

Lenovo ThinkPad P17
Lenovo ThinkPad P17

Lenovo P15 Gen 1 ve P17 Gen 1 dizüstü bilgisayarlarının başlangıç fiyatları sırasıyla 1979 dolar ve 2119 dolar olarak veriliyor. Bunların geçen ay tanıtılan ve daha ucuza satılan P14s ve P15s modelleriyle karıştırılmaması gerekiyor. Lenovo, yeni dizüstü bilgisayarların geliştirilmiş termal tasarımıyla yüzde 13 oranında daha fazla miktarda hava akışına izin verdiğini ve yüzde 30 daha büyük CPU ısı kanalı barındırdığını söylüyor. Ayrıca içeride de daha modüler bir tasarım var. Böylelikle farklı CPU ve GPU konfigürasyonlarına kapı açılıyor. 4 TB’ye kadar depolama alanı, 128 GB RAM, UHD Dolby Vision HDR ekranlar için destek ve 94 vat-saatlik büyük boyutlu piller de diğer özellikler arasında bulunuyor.

2019 dolarlık yurt dışı başlangıç fiyatına sahip olan Lenovo ThinkPad P1 Gen 3 ise Lenovo’nun en ince ve hafif 15 inç mobil iş istasyonu olarak tanımlanıyor. Bu modelde 600 nit parlaklığa sahip olan, 15.6 inç UHD çözünürlüklü LCD ekran seçeneği var. Ayrıca önceki modellerde olduğu gibi 1080p panel seçeneği de mevcut. LTE opsiyonu, güncellenmiş hoparlörler ve kir tutmaya karşı dayanıklı kaplama da özellikler arasında bulunuyor.

Lenovo ThinkPad P1 Gen 3
Lenovo ThinkPad P1 Gen 3

Son olarak bir de 1349 dolarlık P15v Gen 1 modeli bulunuyor. 10. Nesil Intel H Serisi mobil işlemcilerle gelen bu dizüstü bilgisayarda 600 nit UHD LCD ekrana kadar farklı seçenekler ve Nvidia Quadro P620 GPU gibi özellikleri görüyoruz.

Bu yeni dizüstü bilgisayarlar, Lenovo’nun 2020 yılı içinde tanıttığı ThinkPad dizüstü bilgisayarlarının sadece bir kısmını oluşturuyor. Geçtiğimiz şubat ayında, aralarında ThinkPad X13, X13 Yoga, T14, T14s, T15, L13, L13 Yoga, L14 ve L15’in de bulunduğu dokuz yeni modeli görmüştük. Geçen ay ise her biri AMD’nin Ryzen 7 4700U yongayla gelen ThinkPad E14 ve E15 modelleri çıkmıştı. Bu yılın başlarında ise katlanabilir ekranlı Lenovo ThinkPad X1 Fold modelini görmüştük. Ancak bu modelin piyasaya çıkışı hakkında henüz bir haber görmedik.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER