Manşetler

Lenovo ThinkPad X1 Fold’un ikinci nesil versiyonu etkileyici ekran özellikleriyle geliyor

lenovo thinkpad x1 fold
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Lenovo IFA 2022 kapsamında ThinkPad X1 Fold’un yenilenmiş versiyonunun da aralarında bulunduğu çeşitli yeni ürünleri tanıttı. 2020 yılında ilk kez gördüğümüz ve dünyanın ilk katlanabilir PC’si niteliğini taşıyan X1 Fold’un devamı niteliğindeki yeni cihaz, 16.3 inç, 2024 x 2560 piksel OLED ekranla geliyor. Bu ekran 600 nit parlaklıkla HDR görüntüleri deneyimleme imkanı da sunuyor.

Katlanabilir bilgisayar açık hâldeyken alt tarafa bir manyetik klavye tutturarak normal bir dizüstü bilgisayar kullanıyormuş gibi yazı yazabilirsiniz. Rahat taşımak istediğinizde ise, cihazı 12 inç ekranlı bir hâle dönüştürebilir ve manyetik klavyeyi yine alta tutturabilirsiniz. Klavye ile kullanımı kolaylaştıran özel bir stand aksesuarı da geliyor. Bu da klavye gibi taşınırken tabana tutturuluyor.

lenovo thinkpad x1 fold

İkinci nesil Lenovo ThinkPad X1 Fold özellikleri bir tablet için fazlasıyla etkileyici görünüyor: 12. Nesil Intel Core U9 i5 veya i7 ile Intel vPro platformu, 32 GB’a kadar LPDDR5 bellek ve 1 TB’a kadar PCIe Gen 4 SSD başlıca özellikler arasında yer alıyor. Mobil Iris Xe Graphics GPU’yu kullanıyor ancak bu cihaz, oyun oynamaktan daha çok iş amaçlı olduğundan bu, herhangi bir sorun çıkarmayacaktır. Kasanın içinde ve pilin üstünde, söz konusu pillerden çıkan ısıyı dağıtan bakırla örülmüş bir grafit plaka bulunuyor. Bu, kapağın altında, tabletin inceliğini korurken aynı zamanda serin kalmasını sağlayan fansız bir tasarıma olanak tanıyor.

2022 model Lenovo ThinkPad X1 Fold; iki Thunderbolt 4 bağlantı noktasına, bir USB-C 3.2 Gen 2 portuna ve bir adet nano-SIM kart tepsisine sahip. Böylelikle bir tablet için fazlasıyla iyi port seçenekleri sunuyor. Ayrıca Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.2 kablosuz bağlantı destekleri ve üçlü hoparlör barındıran bir ses sistemi mevcut.

lenovo thinkpad x1 fold

X1 Fold’un en etkileyici kısmı, katlanma mekanizmasının çalışma biçimidir. Galaxy Fold telefonlarından farklı olarak, menteşe tabletin kasasına yerleştirildiğinden ancak doğrudan ekranın kendisine bağlı olmadığından tablet tamamen açıldığında bir kırışma olmaz. Ekran, menteşe ile bükülebilecek kadar esnektir, ancak tek bir kat hâline gelmesi gerekmiyor.

Katlanma özelliği de yalnızca taşınabilirlik için kolaylık sağlamakla kalmıyor. Tableti yarıya kadar katlayabilir ve ardından üst yarıyı 12 inçlik bir ekran olarak kullanırken klavyeyi alt yarıya takabilirsiniz. Tam açık hâlde 16 inçlik ekran, her birinde dört ayrı uygulama bulunan bölünmüş ekran olarak da kullanılabilir.

ThinkPad X1 Fold kasım ayında yurt dışında satışta olacak. Fiyatı ise 2 bin 499 dolar olarak belirlendi.

İLGİLİ HABERLER