Teknoloji

Lenovo S5 Pro ve K5 Pro iki akıllı saatle birlikte tanıtıldı

lenovo s5 pro

Lenovo iki yeni Android telefonu, S5 Pro ve K5 Pro’nun tanıtımını gerçekleştirdi. Orta segment Android telefonları benzer özelliklere sahip olmakla birlikte birbirinden farklı fiyat segmentlerini hedefleniyor.

Lenovo S5 Pro ve K5 Pro modellerinin her ikisi de fotoğrafçılığa odaklanırken, kenarlara yerleştirilmiş çift hoparlörler, makul boyutlu piller ve hızlı şarj desteğiyle geliyor. Bu arada Lenovo, telefonların yanında bir çift akıllı saat de tanıttı.

Lenovo S5 Pro

Lenovo S5 Pro, iyi özellikleri makul fiyatla sunuyor. Telefonun metal gövdesi kum püskürtmesiyle saten yüzey görünümü kazanıyor. Telefon mavi, altın ve siyah renk seçenekleriyle sunuluyor.

S5 Pro’nun 6.2 inç IPS LCD ekranı 1080p çözünürlüğe sahip. Ekranda çentik var ve burası 20 megapiksel, Sony sensörlü kamera ve kızıl ötesi üç boyutlu yüz tarayıcısına ev sahipliği yapıyor. Tarayıcı güvenlik odaklı, ancak selfie fotoğrafların daha iyi olması için de çalışıyor.

 

lenovo s5 pro
Lenovo S5 Pro

 

Üç boyutlu model daha gelişmiş güzelleştirme efektleri için, aynı zamanda stüdyo ışığını taklit etmek amacıyla kullanılıyor. IMX 476 sensör 1 mikron piksel boyutuna. Dört pikselin birbirine eklenmesiyle düşük ışıkta daha iyi performans hedefleniyor. Ancak f/2.2 lens işleri sınırlandırıyor.

Arkada ise çift kamera var. Ana kamera 12 megapiksel, 1.25 mikron piksel boyutlu sensör ve f/1.8 diyafram açıklığı gibi değerlere sahip. İkinci modül ise f/2.6 diyaframlı, 2x telefoto lens ve 20 megapiksel çözünürlük desteğine sahip. Arka kamera saniyede 30 kare hızında 4K çekim yapıyor. Önde ise 1080p video desteği var.

Yüz tanımayı istemeyenler için arkada parmak izi okuyucu bulunuyor.

Lenovo S5 Pro‘da Snapdragon 636 yonga set bulunuyor. 6 GB RAM, 64 ya da 128 GB dahili hafıza da buna eşlik ediyor. Hibrit çift SIM kart desteği de var, yani microSD kart yuvası ikinci SIM kart için kullanılabiliyor.

S5 Pro Lenovo’nun yapay zekâ destekli ZUI yazılımını da çalıştırıyor. Bölünmüş ekran desteği de var. Ayrıca sosyal medya veya mesajlaşma uygulamaları için, 4 farklı hesapta uygulamanın ayrı ayrı kopyalarında oturum açma imkanı da sunuluyor.

Eğer eğlenceyi uzatmak isterseniz, 3500 mAh kapasiteli pil var. Bu telefon powerbank özelliğine de sahip. Eğer aksesuarlarınızdan birinin pili biterse, USB-C kablosuyla bunu telefondan şarj edebilirsiniz.

Lenovo S5 Pro, Çin’de sipariş edilebiliyor ve 23 Ekim itibarıyla satışta olacak. 6 GB RAM – 64 GB modeli 1300 yuan (1058 TL) fiyat etiketiyle satılacak. Diğer çeşidin fiyatı ise belli değil.

Lenovo K5 Pro

Lenovo K5 Pro ise S5 Pro’nun daha makul fiyatlı bir alternatifi olarak nitelendiriliyor. 6 inç Full HD+ ekranında çentik yok. Bu nedenle telefonun kullanılabilir alanı S5 Pro’nunkiyle hemen hemen aynı. Aynı şekilde Snapdragon 636 işlemci, 4 GB ya da 6 GB RAM ve 64 GB ya da 128 GB depolama alanı seçenekleriyle sunuluyor.

lenovo k5 pro
Lenovo K5 Pro

Ekranın üst kısmında çift selfie kamerası var. Kızıl ötesi sensör bulunmuyor. Kameranın biri 16 megapiksel, diğeri 5 megapiksel çözünürlük desteğine sahip. Arkada da 16 megapiksel ve 5 megapiksel kameralar bulunuyor. Ana kamera f/2.0 diyafram değerine sahip, çok çerçeveli gürültü azaltma ile düşük ışıktaki çekimlerde daha iyi performans sunuyor.

S serisindeki kardeşi gibi, Lenovo K5 Pro’nun da kenarlarına yerleştirilmiş stereo hoparlörler bulunuyor. Bunlar NXP tarafından sunulan SmartPA amplifikatörlerle destekleniyor, ayrıca Dirac desteği de mevcut. USB-C şarj işlemini üstlenirken, 3.5mm kulaklık jakı da telefonda yer bulunuyor.

Pil ise daha büyük; 4050 mAh kapasiteli ve 18W Quick Charge 3.0 desteğine sahip. Ancak S5 Pro’daki gibi diğer cihazları şarj etme imkanı yok.

Lenovo K5 Pro da Çin’de ön siparişe sunuldu, 25 Ekim’de satışta olacak. Temel 4 GB RAM / 64 GB modeli 1000 yuan (815 TL) fiyat etiketiyle satılıyor. 6 GB RAM / 64 GB modeli 1100 yuana, 6 GB RAM / 128 GB modeli de 1300 yuana alıcı buluyor.

Lenovo Watch S

lenovo watch s
Lenovo Watch S

Telefonların yanı sıra Lenovo, iki de akıllı saat tanıttı. Lenovo Watch S, hibrit bir akıllı saat. 30 Ekim’de, 240 yuan fiyat etiketiyle çıkacak. 5 atmosfere kadar suya dayanıklı, egzersiz ve uyku takibi yapıyor. Ayrıca kadranıyla günlük ilerlemeleri görmeyi sağlıyor.

Lenovo Watch C

lenovo watch c
Lenovo Watch C

Lenovo Watch C ise çocukları hedefliyor. 1.3 inçlik AMOLED ekrana sahip, gövdesiyse IPX7 suya dayanıklılığını bünyesinde barındırıyor. GPS desteği sayesinde çocukların yerini her an bulmayı sağlıyor. Ters giden durumlar için SOS düğmesi de var. Saat 22 Ekim’de, 400 yuana satışa sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER