Teknoloji

Lenovo PHAB2 Pro kasım ayında satışa sunulacak

lenovo phab 2 pro

lenovo phab2 pro

Lenovo, geçtiğimiz haziran ayında düzenlediği TechWorld konferansında yeni PHAB2 akıllı telefonlarını görücüye çıkarmıştı. Söz konusu cihazlardan birisi de 6.4 in. ekranlı PHAB2 Pro’ydu. Neredeyse bir tablet boyutunda olması Lenovo PHAB2 Pro için bazı önyargıları beraberinde getirse de, Google Tango projesini destekleyen sensörleri barındıran ilk ticari telefon olması önyargıları hemen uzaklaştırmıştı. Akıllı telefonun ilk etapta eylülde piyasaya çıkması planlanmıştı. Ancak bu plandan vazgeçilmesinin ardından yeni bir çıkış takvimi de açıklanmamıştı. Bu belirsizlik nihayet son buldu ve PHAB2 Pro’nun kasım ayı itibarıyla satışa sunulacağı duyuruldu.

Lenovo PHAB2 Pro, teknoloji meraklılarına artırılmış gerçeklik dünyasını daha yakından tanıma fırsatını sunacak. Google, yeni Pixel telefonlarıyla Daydream isimli sanal gerçeklik platformunu ön plana çıkarma yoluna giderken, Project Tango eksenindeki artırılmış gerçeklik çalışmalarının öncülüğünü Lenovo’ya devretmişe benziyor. Uzun süredir geliştirilen Tango platformu, Lenovo aracılığıyla son kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Tango platformunun çalışmasını mümkün kılmak adına PHAB2 Pro’da standart arka kameradan fazlası bulunuyor. 16 megapiksel PDAF sensöre derinlik ve hareket takip sensörleri eşlik ediyor. Bu üçlünün birleşimi, gerçek dünyanın üç boyutlu bir modelini oluşturuyor ve artırılmış gerçekliğe ihtiyacı olan alan sağlanmış oluyor.

Lenovo PHAB2 Pro Qualcomm Snapdragon 652 işlemci barındırıyor

PHAB2 Pro, pek çok özelliği itibarıyla üst segmente yakın bir yerde duruyor. Cihazda 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü LCD ekran bulunuyor. 4 GB RAM barındıran telefonun işlemcisi ise Qualcomm Snapdragon 652. Lenovo, bu işlemcinin özellikle Tango deneyimi için tasarlandığını ve performans bakımından bir sorun yaşanmayacağını vurguladı.

İLGİLİ HABERLER