Teknoloji

Lenovo PC pazarının zirvesindeki yerini sağlamlaştırdı

lenovo pc
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Lenovo PC pazarındaki mutlu günlerini yeniden yakalayacak gibi görünüyor. Çinli teknoloji şirket, hem Gartner hem de IDC‘nin verilerine göre, 2018’in üçüncü çeyreğini küresel PC pazarının zirvesinde tamamladı.

IDC‘nin verilerine göre, Lenovo’nun bir yıl önce aynı dönemde yüzde 22.5 olan pazar payı yüzde 24’e yükseldi. Gartner’ın verilerinde ise pazar payının yüzde 21.4’ten yüzde 23.6’ya çıktığı görülüyor. Analistlere göre, Lenovo’nun kaydettiği büyümede şirketin Fujitsu’nun PC biriminin çoğunluk hissesini satın alması ve Kuzey Amerika’da uyguladığı akıllı strateji önemli rol oynadı.

PC pazarındaki diğer üreticiler için ise yılın üçüncü çeyreği dalgalı geçmiş gibi görünüyor. Hem Gartner hem de IDC verileri, HP ve Dell’in satışlarının yıllık bazda arttığını gösteriyor. Apple ve Asus’un satışlarının ise düştüğü görülüyor.

Acer konusunda ise Gartner ve IDC’nin verileri farklı şeyler söylüyor. Chrome OS işletim sistemli cihazları PC olarak değerlendirmeyen Gartner düşüşü işaret ederken, IDC ise yüzde 0.6 oranında bir artış olduğunu belirtiyor. Gartner küresel PC satışlarında yüzde 0.1’lik bir artış kaydedildiğini söylerken, IDC ise satışların yüzde 0.9 oranında azaldığını ifade ediyor.

Lenovo PC pazarında uzun süredir zirvede

Lenovo PC pazarının zirvesindeki yerini uzun süredir koruyor. Geçtiğimiz yıl bir ara satış sayısı bakımından az farkla da olsa HPye geçilen şirket, aradan geçen 1 yıllık dönemde yine durumu kendi lehine çevirmişe benziyor.

İLGİLİ HABERLER