Teknoloji

Lenovo: 2016 model Moto telefonları parmak izi okuyuculara sahip olacak

lenovo motorola

Motorola’nın 2011’de piyasaya sürdüğü Atrix 4G, yerleşik parmak izi okuyucusuna sahip akıllı telefonların atası olarak nitelenebilir. Ancak parmak izi tarayıcıları yeniden popüler hâle geldikten sonra bu kervana katılmak için fazla acele etmeyen şirket, neredeyse üst sınıf Android cihazlarda bulunan sensörleri telefonlarına yerleştirme yoluna gitmemişti.

Ancak 2016 ile birlikte bu durum değişebilir. Lenovo Çin ve Asya Pasifik operasyonlarının başında bulunan ve aynı zamanda şirketin kıdemli başkan yardımcılarından biri olan Chen Xudong, yıl içinde piyasaya sürülecek tüm Moto telefonlarında parmak izi okuyucusu bulunacağını belirtti. Artık Lenovo çatısı altında bulunan Motorola markalı telefonlardaki bu değişimin şirketin hayranlarını memnun edeceğini görmek ise pek zor değil.

Xudong, Motorola’nın 2016 portföyüne dair ekstra bir detay daha paylaşmayı da ihmal etmedi. Bu açıklamaya göre, şirketin 2016 portföyünde 5 inç’ten küçük ekrana sahip bir cihaz bulunmayacak. Dolayısıyla bu yıl bir Moto E’nin piyasaya çıkmaması şaşırtıcı olmayacaktır.

Moto markası bundan böyle daha üst sınıf telefonlarda kullanılacak. Lenovo uygun fiyatlı modelleri içinse Vibe markasını tercih edilecek. Şirket 2016’da maksimum 15 telefonu piyasaya sürecek.

Chen Xudong, Google servislerinin 2016 sona ermeden Çin’de tekrar kullanıma geçeceğini belirtmeyi de ihmal etmedi. Bu da, Google Play Store’un yerel uygulama mağazalarıyla girdiği rekabetten sonunda zaferle ayrılabileceği anlamına geliyor. Böylelikle Gmail ve Google Haritalar gibi servislerin Çin’in anakarasında yeniden geniş bir kitleyi yakalaması da muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER