Teknoloji

Lenovo akıllı telefonlarında kendi markası yerine Moto’yu kullanabilir

lenovo motoLenovo, akıllı telefon pazarında ilerleyen dönemlerde atacağı adımları şekillendirmek için çalışmaya devam ediyor. Hong Kong merkezli Campaign Asia sitesinde yer alan habere göre, Çinli üretici bundan böyle akıllı telefonlarında kendi markasını kullanmayacak. Şirketin bundan sonra piyasaya süreceği cihazlarda sadece Moto markası bulunabilir.

Lenovo, geride kalan üç aylık dönemde toplam 14 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi. Ancak şirketin anavatanı Çin’deki satış performansının küresel pazara kıyasla daha düşük olduğu söyleniyor.

Küresel akıllı telefon pazarında Moto markasının hatırı sayılır bir güce sahip olduğu biliniyor. Bu nedenle Lenovo’nun kendi markasını kullanmak yerine Moto’yu ön plana çıkarması gibi bir karara şaşırmamak gerekiyor. ABD de Moto markasının gücünün en somut görüldüğü yerler arasında bulunuyor. Motorola’dan miras kalan Moto, Amerikan akıllı telefon pazarında Lenovo’ya kıyasla çok daha kuvvetli bir etki taşıyor.

Lenovo akıllı telefon biriminde bir süredir önemli değişiklikler yapıyor. Şirketin insan kaynaklarından sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Gina Qiao, bir süre önce mobil iş grubunun şefi Xudong Chen’in yerini almıştı. Ancak Lenovo yerine Moto markasının kullanılacağına dair söylentiler hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

Lenovo Moto markasına Motorola Mobility’yi satın alınca sahip olmuştu

Lenovo, 2014’te Motorola Mobility’yi Google’dan 3 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Bu satın almayla birlikte Moto markası ve kullanım hakları da Lenovo’ya geçmişti.

Küresel PC pazarının zirvesindeki yerini koruyan Lenovo, halen önceliğini bu pazara veriyor. Şirket, uzun vadede bir donanım üreticisi olmanın ötesine geçip yapay zeka ve bulut servisleri konusunda da ön plana çıkmayı amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER