Teknoloji

Lenovo’dan Windows 8.1 yüklü 8 inç tablet: Miix 2

Windows 8.1’in dağıtımının başlayacağı içinde bulunduğumuz günlerde Lenovo da Microsoft’un işletim sistemiyle çalışan yeni bir tablet duyurdu.

lenovo-miix-2-171013Lenovo Miix 10’un takipçisi olan Lenovo Miix 2’de 8 inç, 16:10 görüntü oranlı ve 800 x 1280 çözünürlüklü ekran yer alıyor. Intel Bay Trail-T dört çekirdekli işlemci, 5 megapiksel arka ve 2 megapiksel ön kamera gibi başlıca teknik özelliklere sahip olan bu tabletin 8.35 mm. kalınlıktaki kasası tartıda 350 gr. geliyor.

Miix 2’de yüklü gelen Windows 8.1 paylaşım ve aramayı kolaylaştıran kullanıcı arayüzüyle dikkat çekerken, IE 11 ile daha iyi web’de gezinme deneyimi, dokunmatik ekranlar ile daha rahat kullanım ve geri dönen Başlat butonunu sunuyor.

Lenovo yöneticisi Bai Peng, Miix 2 ile ilgili yaptığı açıklamada kullanıcıların küçük ekranlı tabletin rahatlığını isterken, aynı zamanda performanstan da ödün vermeyi arzulamadıklarını kaydetti. Lenovo Miix 2 ile birlikte kullanıcılara performanstan ödün vermeden küçük ve hafif bir cihaza sahip olma şansı sunduklarının altını çizdi.

Lenovo Miix 2 bu ay içinde piyasaya çıkacak ve 299 dolar fiyat etiketiyle satılacak.

İlgili >> Engadget

İLGİLİ HABERLER