Teknoloji

Lenovo Legion oyun telefonunun tanıtım tarihi açıklandı

Lenovo Legion oyun telefonu ön kamera tasarımıyla görenleri şaşırtabilir

Qualcomm en yeni amiral gemisi işlemcisi olan Snapdragon 865 Plus’ı geçtiğimiz gün duyurmuştu. Şirket duyuruyu yaparken işlemcinin yakında çıkacak akıllı oyun telefonları Lenovo Legion ve Asus ROG Phone 3’te kullanılacağını da açıklamıştı.

Lenovo’nun Legion’ı temmuz ayında tanıtacağı daha önceden biliniyordu. Şirket, yeni akıllı oyun telefonunun kesin tanıtım tarihini de sonunda duyurdu. Legion 22 Temmuz’da resmen gözler önüne çıkacak. Asus da ROG Phone 3’ü aynı tarihte duyuracak. Lenovo Legion’ın tanıtım etkinliği Türkiye saatiyle 14:30’da başlayacak.

Qualcomm Snapdragon 865 Plus, ana işlemci birimi çekirdeğinin saat hızında yüzde 10 oranında bir artış sağlıyor. GPU performansını da artıran Snapdragon 865 Plus; Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 ve 144Hz ekranlar için de resmi destek sunuyor. Lenovo Legion’ın da 144Hz yenileme hızına sahip bir ekranla gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Akıllı telefonda Full HD+ çözünürlüklü bir panelin bulunması bekleniyor. Ekranın örnek yenileme hızının ise 270Hz olacağı söyleniyor. Snapdragon 865 Plus’a 16 GB LPDDR5 RAM ve 512 GB UFS 3.1 depolama alanının eşlik etmesi de beklentiler arasında yer alıyor.

Lenovo Legion ve Asus ROG Phone 3, aynı gün içinde tanıtılarak kıyasıya bir rekabete başlayacağa benziyor. Bu rekabetin galibini öğrenmek içinse beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER