Manşetler

Lenovo Legion Go ile Asus ROG Ally’ye meydan okuyor

lenovo legion go

Lenovo Legion Go isimli taşınabilir oyun bilgisayarını IFA 2023’te gözler önüne çıkarttı. Nintendo Switch, Asus ROG Ally ve Steam Deck gibi cihazlara rakip olarak konumlanan Legion Go, Windows ile çalışmasıyla giderek büyüyen taşınabilir oyun cihazları pazarında öne çıkma potansiyeli taşıyor.

İlk bakışta Legion Go, ROG Ally’nin doğrudan rakibi gibi görünüyor. Her iki cihaz da Windows ile çalışıyor ve RDNA grafikli aynı AMD Ryzen Z1 Extreme işlemciyi barındırıyor. Her iki cihazda da 16 GB RAM mevcut. Ancak Lenovo daha fazla depolama alanı seçeneği sunuyor. Legion Go’da depolama alanı seçenekleri 256 GB, 512 GB ve 1 TB olarak sıralanıyor. ROG Ally’de ise sadece 512 GB depolama alanı seçeneği mevcut. M.2 sürücüsü ve 699 dolarlık yurt dışı satış fiyatı da bu iki cihazın ortak özellikleri arasında yer alıyor.

Legion Go’yu rakiplerinden ayıracak bir diğer özellik ise Nintendo Switch’i hatırlatan kumandaları. Bu kumandalar, Switch’inkilere benzer şekilde çalışıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde kumandaları Legion Go’dan ayırıp ekran bölümünü de standına dayayarak oyun oynayabiliyor. Buna ek olarak, sadece sağ kumandayı yerine monte edince tam teşekküllü bir fareye sahip olunuyor. Özellikle FPS formatındaki oyunlar için bunun bir hayli işe yarayacağı rahatlıkla söylenebilir. Lenovo, bunun oyunlar dışında da kullanılabilecek bir çözüm olduğunun altını çiziyor.

lenovo legion go

Lenovo Legion Go ile birlikte başka ürünler de duyurdu

Lenovo Legion Go dışında “ilginç” başka ürünlerin de duyurusunu yaptı. Bunlardan biri olan Legion Glasses isimli gözlükte iki adet 1080p 60 Hz monitör bulunuyor. Hoparlörü ve USB-C girişi de bulunan Lenovo Legion Glasses’ı uyumlu cihazlara bağlayıp oyun oynamak mümkün oluyor. Bu gözlüğün fiyat etiketinde 329 dolar yazıyor.

Legion E510 RGB oyun kulaklığı ise USB-C girişi üzerinden oyunun oynandığı cihaza bağlanıyor. RGB şeritli kablosuyla renkli bir görünüme kavuşan kulaklık için 49.99 dolar ödemek gerekiyor.

Lenovo Legion Go ve diğer yeni ürünler ekim ayında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER