Teknoloji

Lenovo’dan 16 inç ekranlı yeni dizüstü oyun bilgisayarı: Legion 9i

lenovo legion 9i

Lenovo Legion 9i adını taşıyan yeni amiral gemisi dizüstü oyun bilgisayarını IFA 2023’te gözler önüne çıkardı. Legion 9i, Lenovo’nun Legion markası altında sunduğu ilk 16 inç ekranlı model olma özelliğini taşıyor. 13. nesil Intel Core i9 işlemciye sahip olan dizüstü bilgisayarda ekran kartı seçenekleri Nvidia GeForce RTXTM 4090 Laptop GPU’ya kadar uzanıyor. Bellek tarafında ise kullanıcılar 64 ve 32 GB DDR5 Çift Kanallı RAM seçenekleri arasında tercih yapabiliyor.

Lenovo Başkan Yardımcısı Jun Ouyang, Legion 9i’nin entegre likit soğutma sistemine ve yapay zekâ destekli çip ayarlama özelliğine sahip ilk Legion dizüstü bilgisayar olduğunun altını çizmeyi ihmal etmedi.

Şirket, likit soğutma sisteminin 16 inç bir dizüstü bilgisayar için türünün ilk örneği olduğunu vurgulamayı ihmal etmiyor. GPU VRAM’in üstünde konumlandırılan bu sistem, zorlu oyun oturumlarında da dizüstü bilgisayarın sıcaklığını kontrol etmeyi sağlıyor. Sistem sıcaklık 84 santigrat dereceye ulaştığında GPU’ya geçiş yapıyor. Bu sistem yapay zekâ ile ayarlanmış üç fanlı soğutma sistemiyle birlikte çalışıyor.

Lenovo Legion 9i’de yapay zekâ destekli başka özellikler de mevcut

Legion 9i’nin yapay zekâ odaklı özellikleri sadece bununla sınırlı kalmıyor. Şirketin LA-2 AI çipi, klavyenin etrafındaki ve diğer yerlerdeki RGB şeritleriyle eş zamanlanıyor. Lenovo’nun PureSight 3.2K Mini-LED ekranının görüntü oranı 16:10. 165 Hz değişken yenileme hızına sahip olan dizüstü bilgisayarda depolama alanı seçenekleri 2 TB SSD’ye kadar uzanıyor.

Lenovo Legion 9i, kutusundan Windows 11 ve üç aylık Xbox Game Pass aboneliğiyle çıkacak. Dizüstü bilgisayar ekim ayında 4399 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER