Teknoloji

Lenovo Explorer Windows Mixed Reality başlığı ekimde çıkıyor

Microsoft Windows Mixed Reality platformuna IFA 2017’de resmiyet kazandırmıştı. Lenovo da Microsoft’un bu trenine binen, ilk ürünlerden bir tanesini çıkaran şirketlerden oluyor.

İlk kez CES’te gösterilen Lenovo’nun karma gerçeklik başlığı, resmi olarak Lenovo Explorer şeklinde adlandırılıyor. Lenovo, yılın başlarında bu cihazın 300 dolara yakın yurt dışı fiyatına sahip olacağını söylemişti. Şimdiyse cihazın fiyatının dokunmatik kontroller olmadan 349 dolar olacağı açıklandı. Yurt dışı fiyatı hareket kumandalarıyla birlikte 449 dolara çıkıyor. Karma gerçeklik kumandaları deneyimin önemli bir parçası ve bunlar sensörlerin yardımı olmadan da çalışabiliyor.

Lenovo Explorer başlığı herhangi bir Windows PC’ye, herhangi bir harici sensör gereksinimi olmadan bağlanabiliyor. Böylelikle VR oyunlarını ve uygulamalarını kullanma imkanı sağlıyor. İçten dışa konum takibi destekleniyor, böylelikle sanal gerçeklikte hareketler takip edilebiliyor, aynı zamanda her türlü hareket kumandası algılanabiliyor. Buna ek olarak Xbox One kumandasını kullanarak, Oculus Rift’te olduğu gibi oyunlar oynayabilirsiniz. Bununla birlikte klavye ve fare olmadan Microsoft Office uygulamalarını çalıştırabilir, ofis ortamındaki dikkat dağıtıcı unsurları geride bırakarak çalışabilirsiniz.

Lenovo’nun başlığı Microsoft’un Cortana dijital asistanını da destekleyecek, böylelikle daha fazla kontrol imkanı da sunacak. Her bir göz için 1440 x 1440 piksel çözünürlüklü iki ekran da barındırıyor.

Lenovo Explorer VR başlığını ekim ayında yurt dışında 349 dolarlık çıplak ve 449 dolarlık hareket kumandalı paket fiyatlarıyla satışa sunacak.

İLGİLİ HABERLER