Teknoloji

Windows Mixed Reality başlıklarının ilk çıkış tarihi belli oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un PC iş ortakları bu hafta içinde IFA’da Windows Mixed Reality başlıklarını tanıtıyor. Bunların her biri sonbahar içinde belirsiz tarihler veya ekim ayını işaret eden çıkış tarihleri veriyordu. Microsoft nihayet ilk başlıkların 17 Ekim’de tüketicilerle buluşacağını açıkladı. Karma gerçeklik başlıkları Windows 10 Fall Creators Update güncelleştirmesiyle birlikte çıkmaya başlayacak.

Acer’ın Mixed Reality başlığı 299 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olacak. HP’nin başlığı ise hareket kumandalarıyla birlikte 450 dolara satılacak. Dell ve Lenovo ise ürünleri için 349 dolar fiyat belirledi. Asus ise 2018 ilkbaharına kadar Windows Mixed Reality başlığını çıkarmayacak. Bu başlık 535 dolarlık yurt dışı fiyatıyla en pahalısı olacak. Şirketin ürününü neden diğerlerinden aylar sonra çıkarmayı tercih ettiğiyse şu an için bilinmiyor.

Microsoft Mixed Reality kullanıcılarının Windows Mağaza’dan indirilen evrensel uygulamaları çalıştırmalarına izin verecek. Aynı zamanda HoloLens’teki hologramları sanal “Cliff House” ortamlarına yerleştirmek mümkün olacak. Windows Mixed Reality cihazları SteamVR oyunlarına erişim fırsatı da sunacak. Ayrıca Windows Mağaza’dan indirilen bazı oyunlar da deneyimlenebilecek.

İLGİLİ HABERLER