Teknoloji

Lenovo da iki 43.4 inç monitörle ultra geniş ekran partisine katılıyor – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Son birkaç yıldır gerçek anlamda çok büyük ve ultra geniş monitörler sıklıkla karşımıza çıkmaya başladı. Samsung, Philips, LG gibi üreticilerin her biri 49 inçlik ultra geniş ve kavisli ekranlar sunuyor. Şimdi de Lenovo, bu büyük ekranlı monitörler partisine, 43.4 inçlik iki kavisli monitörüyle katılıyor.

İlk ürün; Lenovo ThinkVision P44W, kurumsal kullanıcıları hedefliyor. İkinci ürün olan Legion Y44w Gaming Monitor ise, adından da anlaşılacağı üzere oyunculara yoğunlaşıyor. Her ikisi de 43.4 inçlik, aynı panelle geliyor. Farklılık ise onları destekleyen ayaklarından kaynaklanıyor.

Lenovo’nun ultra geniş monitörlerin duruşu yükseltilerek, eğilerek ve döndürülerek ayarlanabiliyor. Devasa ultra geniş ekran, tabiri caizse iki adet 24 inç, 16:10 görüntü oranlı ekranın birleştirilmesinden oluşuyor ve 32:10 görüntü oranı elde ediliyor. Her iki ekran için de masada biraz yer açmalısınız. Neyse ki, ekranın her iki kısa kenarını da ince çerçeve sarıyor. Sadece alt kısımda biraz daha kalın bir çerçeve mevcut.

Toplam çözünürlük DWUXGA, yani 3840 x 1200. Lenovo AMD’nin en yeni FreeSync 2 uyarlanabilir senkronizasyon teknolojisini destekliyor. Ayrıca ekran 144 Hz yenileme hızı ve 4ms tepki süresi gibi değerlere sahip. Nvidia’nın G-Sync teknolojisi gibi, FreeSync de Lenovo’nun monitörlerinin yenileme hızlarını GPU’nun oluşturma hızına göre ayarlamasını mümkün kılıyor. Bu da tutukluğu ve ekran yırtılmasını azaltıyor.

Lenovo bu monitörlere iki adet HDMI 2.0 portu, bir adet DisplayPort, iki USB-C portu ve dört USB portu yerleştiriyor. Ayrıca iki adet video girişini yan yana görüntüleme veya resim içinde resim özelliğinden yararlanma fırsatı bulunuyor.

Lenovo ThinkVision P44W ve Lenovo Legion Y44w Gaming Monitör monitörler, nisan ayından itibaren satışa sunulmaya başlanacak. Kurumsal versiyon için 1299.99 dolar, oyun modeli için de 1199.99 dolar yurt dışı fiyatları belirlendi.

İLGİLİ HABERLER