Teknoloji

Leica yeni tam kare aynasız fotoğraf makinesini tanıttı

leica sl2

Leica, tam kare aynasız fotoğraf makinesi SL’i bundan dört yıl önce tanıtmıştı. Şirket, yeni versiyonu tanıtmak için biraz fazla beklese de sonunda yeni modeli gözler önüne çıkardı. Selefinden farklı bir tasarıma sahip olan Leica SL2, daha dayanıklı olmasıyla da dikkat çekiyor. Yüksek çözünürlüklü sensör, parlak ekran ve yükseltilmiş elektronik vizör de Leica SL2’nin özellikleri arasında bulunuyor.

SL2’nin merkezinde 47 megapiksel çözünürlüklü tam kare CMOS sensör bulunuyor. Bu sensör ilk olarak Leica Q2’de kullanılmıştı. Magnezyum bir kasaya sahip olan SL2’nin üst ve alt plakalarında ise alüminyum tercih edilmiş. IP54 suya ve toza dayanıklılık sertifikasına sahip olan Leica SL2’nin yenilenen tuş dizilimi ise akıllara Leica’nın kompakt cihazları Q2 ve CL’i getiriyor.

Yeni fotoğraf makinesinde “muazzam bir dinamik aralık” vadeden Leica, kullanıcılara eşsiz bir detay seviyesi ve görüntü kalitesi” sunacağının da altını çiziyor.

Leica SL2’yle Panasonic Lumix S1R’nin arasında 47 megapiksellik sensörün dışında da benzerlikler mevcut. Ancak her iki şirket de L-mount Alliance’ın bir parçası olduğu için bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor. Tıpkı S1R’de olduğu gibi, SL2’de de yerleşik beş eksenli bir sabitleme sistemi bulunuyor. 5.5EV titreşim kompanzasyonu ve 5.76 milyon noktalı elektronik vizör de iki fotoğraf makinesinin ortak noktaları arasında yer alıyor.

Leica SL2’nin 225 kontrast bölgeli otomatik odaklama sistemi de Panasonic Lumix S1R’deki otomatik odaklama sistemine bir hayli benziyor. Sekiz kareyi birleştirerek 187 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar elde etmeyi sağlayan çekim modunun bir benzeri de Lumix S1R’de Yüksek Çözünürlük Modu olarak bulunuyor.

Leica SL2 ne zaman çıkacak?

Leica SL2’nin kalbinde şirketin kendi geliştirdiği Maestro III işlemci bulunuyor. SL2’yle 60fps’ye kadar 4K ve 180fps’ye kadar 1080p video kaydı yapılabiliyor.

leica sl2

Leica SL2, yurt dışında ön siparişe sunulmuş durumda. ABD’deki fiyat etiketinde 5 bin 995 dolar yazan fotoğraf makinesinin sevkiyatları ise 21 Kasım itibarıyla başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER