Teknoloji

Leica sabit lensli full-frame kamerası Leica Q’yu duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

leica-q-110615-1

Leica telemetre tarzı kameralarına yenisini ekledi. Leica Q full-frame sensör ve bu sensörle eşlenen sabit lensle birlikte geliyor.

Leica Q’da 24 megapiksel full-frame CMOS sensör, 50000’e kadar ISO hassasiyeti, 28 mm F.7 Summilux lens, 3.68 megapiksel çözünürlüklü elektronik vizör gibi başlıca teknik özellikler bulunuyor. Vizör sayesinde fotoğrafçı 35 mm. ve 50 mm. odak uzunlıkları arasında seçim yapabiliyor ve fotoğrafları ve odak uzunluklarıyla kaydedebiliyor.

leica-q-110615-2

Bir Leica olduğu için, bu kamera en yüksek kaliteli materyallerden üretiliyor. Magnezyum alaşımdan yapılmış gövdenin üzerinde lazerle işlenmiş yazılar bulunurken tepedeki plaka da sağlam ve dayanıklı bir alüminyum bloktan elde edildi. Deriden yapılmış kabza bölgesinde kullanılan baklava dilimli desenle ek tutuş rahatlığı sağlanıyor.

Bunun dışında Leica Q’da tam çözünürlükte fotoğraf çekimi sağlayan 10fps burst modu bulunuyor. Maestro II serisi yeni işlemci sayesinde kullanımı mümkün olan bu modun yanı sıra 30 veya 60 fps 1080p video kayıt özellikleri de mevcut. Wi-Fi desteği sayesinde fotoğraf ve videoları kablosuz olarak transfer etmek mümkün oluyor. Dokunmatik ekranla kontrol edilen kamera JPEG ve RAW formatta saklama yapabiliyor. Ayrıca Adobe Lightroom 6 yazılımının ücretsiz sürümü de fotoğraf düzenlemelerini kolaylaştırmak için kamerayla birlikte sunuluyor.

leica-q-110615-3

Leica Q’nun fiyatı 4250 dolar olarak belirlendi. Makineyi yurt dışındaki Leica mağazalarında, butiklerinde ve yetkili satıcılarında bulmak mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER