Teknoloji

Leica’dan 60. yıl şerefine ekransız dijital kamera: M Edition 60

leica-m-edition-60-160914-2

2014 Leica M3’ün çıkışının 60’ıncı yıldönümü ve Leica bu önemli olayı seriye yeni bir ürün ekleyerek kutluyor. Leica M Edition 60 gerçek anlamda eşsiz bir dijital kamera olarak dikkat çekiyor.

M Edition 60 M-P Type 240’ın özel bir versiyonu, ancak yeni modelde ekran bulunmuyor, bu da onu filmli kamera gibi kullanmayı zorunlu kılıyor. Şirketin yeni ürünle ilgili yayınladığı açıklamada da Leica M Edition 60’ı gerçekten kullanmanın analog modeli kullanmakla aynı özen ve dikkati istediği vurgulanıyor. Sadece sensör ve tüm elektronik düzenek modern kamera teknolojisini yansıtıyor. Ekranın yerinde ISO seçim halkası yer alıyor, bu da fotoğrafların hassasiyetini daha sık şekilde değiştirebilme anlamına geliyor.

Leica M Edition 60 sahibi fotoğrafçılar her bir kare ve kompozisyonda nesneyi vizörden görerek, diyafram açıklığı ve deklanşör hızını ayarlayarak ve daha sonra en doğru anda deklanşör tuşuna basarak çekim gerçekleştirebilecekler. Dikkat dağıtıcı teknik özelliklerle, menü ayarlarını ve kontrolleri sürekli denetlemekle uğraşmayacaklar, tamamen nesnelere odaklanacaklar.

leica-m-edition-60-160914-1

Tabii ki, geçmişten günümüze gelen bu deneyimin bir maliyeti olacak. Dünya çapında sadece 600 adet üretilecek olan bu makinenin yurt dışı satış fiyatı 15000 euro olacak. Kamerayla birlikte Summilux 35 mm f/1.4 lens de paket hâlinde sunulacak. Leica M Edition 60’ın ekim ayında piyasada olacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER