Teknoloji

Leica Leitz Phone 2, Sharp Aquos R7’yi kırmızı nokta ile birlikte yeniden sunuyor

leica leitz phone 2

Leica Leitz Phone 2 adını verdiği yeni kamera telefonuyla karşımızda. Bu yeni model, geçen yılın ortalarına doğru gördüğümüz Leitz Phone 1‘in Snapdragon Gen 1 işlemci ve daha yüksek çözünürlüklü Type 1 kamera sensörüyle güncellenmiş bir versiyonu. Telefon ne yazık ki, yalnızca Japonya’da satılacak ve fiyatı da 225.360 yen (yaklaşık 29.491 TL) fiyat etiketine sahip olacak.

Aslında bu telefonu, arkasındaki kırmızı noktalı logosu olmadan, 189.360 Japon yeni karşılığında satın almak mümkün. Çünkü Leitz Phone 2, özünde sorumlu lisans sahibi Sharp tarafından üretilmiş ve satışa sunulmuş Aquos R7’den başkası değil.

Leitz Phone 2 de, R7 gibi, 6.6 inç OLED, 5000 mAh pil ve 47 megapiksel çözünürlüklü devasa Type 1 sensörlü tek bir arka kamera içeriyor. Bu, Leica’nın “şimdiye kadar bir akıllı telefondaki en büyük sensör” olduğunu iddia ettiği etkileyici büyüklükte bir sensördür, ancak bu ayrımı Xiaomi 12S Ultra ve geçen yıl çıkan selefi Phone 1 ile paylaşıyor.

leica leitz phone 2

Peki verilen ek para, bu telefonun sahiplerine arka paneldeki kırmızı nokta dışında ne kazandırıyor? Arka kamera için manyetik bir lens kapağı var. Ayrıca birkaç özel widget’a sahip oluyorlar. Bunlardan biri konuma göre “altın saati” gösteriyor. Diğeriyse Leica fotoğrafçılarının çekimlerinden oluşan bir resim galerisini sergiliyor.

Bu yaratıcı yeniden markalama, Leica için pek de yeni bir numara sayılmaz. Şirketin, logosunu diğer şirketlerin ürünlerine yapıştırma ve daha fazla ücret alma konusunda zengin bir geçmişi vardır. En azından bu durumda, kırmızı noktayla uyumlu, gerçekten yenilikçi kamera donanımına sahip oluyorsunuz.

İLGİLİ HABERLER