Teknoloji

Sabuna dayanıklı akıllı telefon Kyocera Digno Rafre

digno-rafre-2-041215

Japonya’da suya dayanıklı telefonlar artık ilgi çekmiyor, ülkedeki neredeyse bütün yerel üreticiler birkaç yıldır tuvalete veya lavaboya düşürüldüğünde zarar görmeyen akıllı telefonlar çıkarıyor. Ancak suya dayanıklılığın olması telefonların tamamen temizlenebilmesi, bakterilerden arındırabilmesi anlamına gelmiyor. Japon üretici Kyocera bu eksikliği kapatmak için Digno Rafre adını verdiği, dünyanın sabuna dayanıklı ilk akıllı telefonunu çıkardı.

Rafre bütün ortamlarda, kirleneceğine dair bir endişe taşımadan kullanılabiliyor. Çünkü sabuna dayanıklı bu telefonu sabunla güzelce yıkayıp durulamanız mümkün oluyor. Kyocera, Rafre’nin özellikle mutfaklar, dış ortam ve hatta banyo için ideal olduğunu söylüyor. Telefonda 1seg TV alıcısı var ve ördek şekilli yerleştirme istasyonu sayesinde banyoda bile düzgün şekilde durması sağlanabiliyor.

digno-rafre-041215

Rafre’nin ıslakken bile çalışabilen bir dokunmatik paneli olduğu belirtiliyor. Ancak bu ekranın kapasitif yerine dirençsel olabileceğini işaret ediyor, yine de bu durum henüz kesinleşmiş değil. Telefonun bozulmamış olarak kalması konseptine bağlı kalmak adına, Digno Rafre LG’nin son birkaç yıldır telefonlarına eklediği çizik giderici kaplamayı da barındırmayı ihmal etmiyor. Rafre’nin sağlam doğasına katkıda bulunacak bir başka eklenti de Kyocera’nın Smart Sonic Receiver teknolojisi. Kemik üzerinden iletim teknolojisi sayesinde ses hoparlör olmadan aktarılabiliyor.

Reklamda da görüldüğü gibi, Digno Rafre telefonları çocukları tarafından yemeğe düşürülen, yerlere atılan ve hatta tuvalete atılan ebeveynleri önceliğine alan bir reklam kampanyasıyla tanıtılıyor.

Rafre Android 5.1 ile çalışıyor. 5 inç 720p ekran, 13 megapiksel ana kamera, 3000 mAh kapasiteli pil 10.1 mm. kalınlıklı bir gövdeye yerleştirilmiş. Telefon bu ay içinde 57 bin 420 Japon yeni, yani yaklaşık 1350 TL’ye satışa sunuluyor.
İLGİLİ HABERLER