Microsoft Windows'un geçmişine bakış atan ve gelecekle ilgili hedeflerini listeyen bir blog yazısı yayınladı. Windows 1 günlerinden bahsederek başlayan yazıda fare kullanım fikriyle ilgili olarak dile getirilen "hileli", "üretim karşıtı",
Microsoft, gelecek ayın başında çıkması beklenen sürüm ön izleme versiyonu öncesinde Windows 8'de yer alan iletişim uygulamalarını güncellemeye başladı. Windows 8'in kapalı sürümleri için mevcut olan bu güncellemeler kullanıcı arayüzü
Microsoft'un haziran başından itibaren Windows 7 yüklü bilgisayar satın alanlara yönelik uygulayacağı Windows 8 güncelleme programını açıklamaya hazırlandığı haberi geçen hafta yayılmıştı. WinSuperSite sitesinin haberine göre güncelleme işleminin ABD'deki maliyeti
Windows 8'in gelecek ay yayınlanması beklenen Sürüm Ön İzleme versiyonunda Microsoft yeni bir ebeveyn kontrol özelliği sunacak. Family Safety veya Aile Güvenliği olarak adlandırılan bu yeni özellik sayesinde anne ve
Intel, Windows 8'in ARM versiyonuna şimdiye kadar soğukkanlı bir şekilde yaklaşıyordu, ancak bir yatırımcı toplantısında sarfedilen sözler Windows'un yeni versiyonunun çıkışı yaklaştıkça ateşin giderek yükselmekte olduğu görülüyor. Şirketin CEO'su Paul
Yazılımının Windows Store mağazasında yer almasına hevesli olup da Windows 8 çıktığında ilgisi artacak kitlenin dikkatini çekmek için rekabet etmek istemeyenlere Microsoft ön sıradan bilet veriyor. Microsoft'un yazılım misyoneri Matt
Nokia, çeşitli tablet ve akıllı hibrit tasarımların yolda olduğuna dair açıklamalardan geri adım attı. Anlaşılan şirketin görevinden ayrılmaya hazırlanan yönetim kurulu başkanı Jorma Ollila'nın geçen hafta telefon dışında kalan ürünlerle
Windows 8'de Media Center uygulamasının yer almayacağı daha önceden paylaşılmıştı. Ancak, görünen o ki, multimedya kısmındaki eksiklikler bununla kısıtlı kalmayacak. Microsoft'tan hafta içinde yapılan açıklamada, yeni işletim sisteminde DVD desteğinin
Dolby, Microsoft'un tüm Windows 8 bilgisayarlarında Dolby Digital Plus stereo teknolojisini doğrudan destekleneceğini duyurdu. Geliştirilmiş AC-3 olarak da bilinen kodlayıcı hem x86 hem de ARM cihazlarında bulunan masaüstü ve Metro
Nokia 2012'nin ilk çeyreğinde 1.3 milyar avro operasyon zararı açıklamış ve çeşitli finans kuruluşlarının not kırmalarından etkilenmiş olabilir, ancak bu durum Finlandiyalı şirketin sorunlarından kurtulacağına yönelik inancına gölge düşürmemiş gibi