Teknoloji

Windows 8 Sürüm Ön İzleme versiyonu yeni bir ebeveyn kontrol aracıyla geliyor

Windows 8’in gelecek ay yayınlanması beklenen Sürüm Ön İzleme versiyonunda Microsoft yeni bir ebeveyn kontrol özelliği sunacak. Family Safety veya Aile Güvenliği olarak adlandırılan bu yeni özellik sayesinde anne ve babalar çocuklarının çevrimiçiyken neler yaptığını daha yakından takip etme fırsatı bulacak.

Family Safety aracının kurulumu kolay gibi görünüyor, yapmanız gereken tek şey bir kutucuğu işaretleyerek Windows’un oluşturulan yeni hesabın bir çocuğa ait olduğunu anlamasına yardımcı olmak. Kurulumun tamamlanmasının ardından alacağınız haftalık e-posta raporlarıyla çocuğunuzun her gün ne kadar zamanı çevrimiçi geçirdiğini, web’de neleri aradığını, en sık ziyaret ettikleri web sitelerini veya en çok oynadıkları oyunları görme fırsatı bulacaksınız.

Gönderilecek raporda alabileceğiniz ek önlemlerle ilgili çeşitli bağlantılar da sunuluyor. Örneğin çocuğunuz bilgisayar başında çok fazla zaman harcıyorsa, kullanımı kısıtlamanız mümkün. Web filtreleme ve uygulama veya oyun kısıtlama gibi işlevler de çocukların yaşlarına göre farklı seviyelerde ayarlanabilir. Tüm bu yenilikler haziranın ilk haftasında gelecek Windows 8 Sürüm Ön İzleme versiyonuyla birlikte hayata geçmiş olacak.

İlgili – Building Windows 8

İLGİLİ HABERLER