BlackBerry 10'un yayınlanmasına halen aylar olsa da, ilk cihazlar neredeyse tamamlanmış durumda. Cihazların tamamlanmaya yaklaşması, sıranın uygulamalara geldiği anlamını taşıyor. RIM tarafından geliştiricilere yapılan açıklamada yeni işletim sisteminin iki farklı
Bloomberg'e bir röportaj veren RIM CEO'su Thorsten Heins, BlackBerry 10 platformunun final test aşamalarından geçtiğini ve eninde sonunda lisanslanabileceğini kaydetti. Şirketin bir süredir işletim sisteminin başka şirketler tarafından nasıl kullanılabileceğini
Oldukça zor günlerden geçen RIM, içinde bulunduğu darboğazdan çıkmak adına bazı radikal kararları işleme koymuştu. Büyük umutlar bağlanan işletim sistemi BlackBerry 10'un piyasaya çıkışını 2013'ün ilk aylarına erteleyen şirket, çok
Samsung'un RIM'in 2013'ün ilk aylarında yayınlayacağı BlackBerry 10 için RIM ile lisans anlaşması yapacağı yönündeki haberler zor günler geçiren RIM'in hisselerinin değer kazanmasını sağlamıştı. Ancak, işlerin RIM adına yeniden tersine
Bir süredir zor günler geçiren ve geleceğe dair karamsar bir tablo çizen RIM, hisselerdeki yükseliş ile kısmen de olsa moral bulabilir. Bloomberg'ün haberine göre şirketin hisseleri %4.2 oranında değer kazandı
RIM'in tepe yöneticisi Thorsten Heins şirketinin planlarını kamuoyuna açıklama konusunda herhangi bir çekince duymuyor. BlackBerry 10 işletim sistemine sadece RIM'e özel BlackBerry cihazlarında yer vermenin ötesine geçip lisanslama yolunu açmak
RIM BlackBerry 10'u rakip üreticilere lisanslamak için araştırmalar yapıyor, diğer şirketlerin sonrasında seri üretime başlamasına olanak sağlayacak referans tasarımlar geliştiriyor. RIM'in finansal açıdan zorda olduğunu kabul etmediğini yineleyen CEO Thorsten
RIM'in kurtuluşu adına büyük umutlar bağladığı mobil işletim sistemi BlackBerry 10'a dair haberler birer birer sızmaya devam ediyor. CrackBerry'nin haberine göre; yeni işletim sisteminde, tıpkı Instagram'dakilere benzer yerleşik fotoğraf filtreleri
N4BB isimli internet sitesi, geçtiğimiz ay BlackBerry Messenger'ın BlackBerry 10'daki tasarımına ait bazı fotoğraflar yayınlamıştı. Site, BBM'in BlackBerry 10 versiyonuna ait yeni fotoğraflar yayınladı ve yazılıma ilişkin biraz daha fazla
Sesle komut sistemleri giderek daha popüler hâle geliyor. BlackBerry'nin içinde de henüz tam anlamıyla gelişmemiş bir komut sistemi bulunduğu, arama yapma, batarya durumunu veya sinyal seviyesini kontrol etme gibi bazı