Teknoloji

BBM’in BlackBerry 10 versiyonuna ait yeni detaylar internete sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

N4BB isimli internet sitesi, geçtiğimiz ay BlackBerry Messenger’ın BlackBerry 10’daki tasarımına ait bazı fotoğraflar yayınlamıştı. Site, BBM’in BlackBerry 10 versiyonuna ait yeni fotoğraflar yayınladı ve yazılıma ilişkin biraz daha fazla detayın açığa çıkmasını sağladı. Site; BBM’in The Astonishing Tribe tarafından yenilendiğini belirtirken, BBM’in ekranda yer kazanmak amacı ile tıpkı iOS ve Android’de olduğu gibi yukarıdan aşağıya doğru çekilip tekrar kaldırılabilecek bir arayüze sahip olacağı ifade edildi.

Bu özellik sayesinde, dokunmatik ekranı ve QWERTY klavyeyi bir arada bünyesinde barındıracak ve BlackBerry 10 işletim sistemine sahip olacak olan N serisi cihazlarında önemli bir ekran alanı tasarrufu sağlanacak. Bu tasarımsal değişiklerin dışında, bazı klavye kısa yolları da servise eklenecek.

Örnek olarak, C’ye basan kullanıcılar yeni sohbet ekranı açabilecekler. RIM’ın L serisi üstündeki çalışmalarını ise henüz tamamlamadığı düşünülüyor. BBM’de BlackBerry 10 ile sunulacak koyu tema seçeneği ile pil ömründe de dikkat çekici bir artışın sağlanması planlanıyor. RIM’in BlackBerry 10 yayınlanana kadar yeni ekran görüntüleri sızdırması da birçok kişinin ortak beklentisi.

İlgili >> N4BB

İLGİLİ HABERLER