Teknoloji

Kobo Elipsa 2E ile e-kitap okuma ve not alma aynı cihazda buluşuyor

kobo elipsa 2e
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Kobo, 19 Nisan’da yurt dışında piyasaya sürmeye hazırlandığı 10.3 inç E Ink ekranlı yeni e-kitap okuyucu ve yazma cihazı Kobo Elipsa 2E’yi tanıttı. Kindle Scribe ve Onyx Boox Nova Air C’nin rakibi olan bu yenilikçi model, 399.99 dolarlık yurt dışı fiyat etiketiyle geliyor. Üstelik e-kitaplar ve belgelerin üzerinde doğrudan yazı yazmanızı sağlayan, geliştirilmiş bir stylus ile birlikte sunuluyor.

Kobo’nun son e-kitap okuyucusuna sahip olmak isteyen yurt dışındaki müşteriler, salı gününden itibaren Kobo üzerinden ön sipariş verebilirler. Rakuten’e ait olan Kobo, ABD, İngiltere, Kanada ve Avustralya’da cihazı ön sipariş veren müşterilere, 25 dolarlık Kobo e-hediye kartı sunarak ekstra teşvik sağlıyor.

Kağıt üzerinde incelendiğinde Kobo Elipsa 2E, selefi Kobo Elipsa’ya göre daha küçük çaplı bir yükseltme gibi görünse de, önemli farklar sunuyor. İki e-kitap okuyucu da, parlama önleyici 10.3 inç ekran, mavi ışığa maruz kalmayı en aza indiren yerleşik teknoloji ve Bluetooth desteği sunuyor. Her ikisi de 32 GB depolama alanına sahip ve el yazısını metne dönüştürebiliyor. İkisi de notları dışa aktarmanızı sağlayan bulut hizmetleri ile entegre olup, ne yazık ki, hiçbiri su geçirmez değil.

kobo elipsa 2e

Elipsa 2E, geliştirilmiş bir stylus ve Kobo’nun iddia ettiği gibi “daha iyi ve daha hızlı yazma deneyimi” sunan diğer iyileştirmelerle geliyor. Yeniden tasarlanmış Kobo Stylus 2, Kobo Elipsa 2E’ye manyetik olarak tutunuyor. Ayrıca şarj edilebilir, bu da daha önce sürekli değiştirmeniz gereken AAA pillere gerek olmadığı anlamına geliyor. Bu arada, silgi artık uca yakın olan öne çıkan düğmenin yakınında değil, arkada yer alıyor ve daha sezgisel bir kullanım sağlıyor.

Ayrıca, kullanıcılar yazı tipi boyutu veya sayfa düzeni gibi ayarları değiştirirse bile, artık açıklamalar her zaman görünür olacak. Daha önce, sayfa düzeni ayarlarını değiştirmek, açıklamaları görüntülemek için tıklamanız gereken bir simge içine gizlerdi, bu yüzden bu yeni güncelleme kullanıcılara ekstra bir adım tasarrufu sağlayacak. Diğer geliştirmeler arasında daha kolay arama yapılabilen yerleşik not defteri özelliği ve Kobo’nun iddia ettiğine göre “haftalarca süren” daha uzun pil ömrü bulunuyor.

Kobo’nun yeni Kobo Clara 2E e-kitap okuyucusu gibi, Elipsa 2E de Kobo’nun çevresel ayak izini azaltma hedefine uygun olarak daha çevre dostu bir tasarıma sahip. Örneğin, e-kitap okuyucu şimdi yüzde 85’ten fazla oranda geri dönüştürülmüş plastikten yapılmış olup, bunun yüzde 10’u okyanus plastiklerinden elde ediliyor. Ayrıca, yeni Kobo Elipsa 2E SleepCover – e-kitap okuyucuyu kapattığında uyku moduna geçiren kapak – yüzde 97’den fazla bir oranda geri dönüştürülmüş plastikten yapılmıştır.

Elipsa 2E ile birlikte Kobo, salı günü ABD’de Amazon’un Kindle Unlimited’ına benzer bir hizmet olan Kobo Plus hizmetini de başlattı. Üç farklı abonelik paketiyle sunulan hizmet, üyelere ayda 7.99 dolardan başlayan fiyatlarla bir milyondan fazla e-kitap ve yüz binlerce sesli kitaba erişim imkanı tanıyor.

Kobo Elipsa 2E, yenilikçi özellikleri ve çevre dostu tasarımıyla e-kitap okuyucu pazarında büyük ses getireceğe benziyor. Yeni Kobo Elipsa 2E’nin rakipleriyle nasıl bir rekabet içinde olacağını ve e-kitap okuyucu dünyasında nasıl bir etki yaratacağını zaman gösterecek.

İLGİLİ HABERLER