Teknoloji

KickassTorrents diğer korsan siteleri gibi yeniden yayında

kickass

kickasstorrentsDünyanın en popüler torrent sitesi olan Kickass Torrents’in (KAT) kurucusu ve yöneticisi olduğu iddia edilen kişi Amerikan devlet otoriteleri tarafından tutuklanmış ve sitenin alan adı askıya alınmıştı. Ne var ki, popüler bir korsan sitesini kapalı tutabilmek o kadar kolay değil. IsoHunt tarafından oluşturulmuş, KickassTorrents.website adresinde yayın yapan epey kısıtlı bir yansı sitenin yanında bir de şimdi KAT.am adresinde yeni bir yansı daha açıldı.

The Verge sitesinin belirttiğine göre, siteye KAT.am kurucuları tarafından gönderilen açıklamada, site engellemeleri önlemek amacıyla birden fazla bulut sunucusu üzerinde barındırılıyor. Sunucu bilgileri de Cloudflare arkasında gizli tutuluyor. Adı açıklanmayan bir kişinin söylediğine göre, orijinal KickassTorrents sitesinin yanına bir de mobil versiyon eklenmiş. Site, KAT’ın tüm torrent kütüphanesini, yorumlar ve kullanıcı bilgileriyle birlikte el değmemiş şekilde barındırıyor.

Bu durum bildiğimiz bir gerçeği bir kez daha bize hatırlatıyor; korsan siteleri internet üzerinden tamamen kaldıramazsınız, ancak onları işletenlerin yoluna taş koyabilirsiniz. Amerikan Adalet Bakanlığı’nın KAT’ın kurucusu ve yöneticisi olduğu iddia edilen, 30 yaşındaki Artem Vaulin ile ilgili açıklamasında, bu kişinin 1 milyar dolar değerindeki telifli materyali yasadışı şekilde dağıtmakla suçlandığı belirtiliyor. Üstelik Vaulin’in yılda kabaca 16 milyon dolarlık reklam geliri elde ettiği de iddia ediliyor.

KickassTorrents bir şekilde geri dönmüşe benziyor. Ancak Vaulin’in geleceği epey zorlu olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER