Ulaşım

Kia’nın yeni elektrikli otomobilinin yola çıkacağı tarih belli oldu

kia imagine

Kia‘nın yeni elektrikli otomobil konsepti Imagine‘in “konsept” etiketini taşıyacağı günler yakında sona erecek. Şirketin Avrupa operasyonlarından sorumlu yöneticisi Emilio Herrera, Automotive News sitesine yaptığı açıklamada otomobilin üretim versiyonunun 2021’de yollara çıkmasının planlandığını belirtti. Konsept Kia Imagine ve otomobilin yollara çıkacak versiyonu arasında ne gibi farklar olacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Kia cephesinden resmi bir işaret gelmese de, bu konuda bazı beklentiler mevcut. Imagine’in gerçek hatlarının otomobilin konsept versiyonuna kıyasla daha standart çizgilere sahip olması bekleniyor. Konsept versiyonda bulunan 21 ekran, uçak tarzı direksiyon ve dev lastikler, şimdilik günümüze ait değil gibi görünüyor.

Güney Koreli otomobil üreticisinin sadece elektrikli araçlara özgü mimarisini kullanmaya da Imagine ile birlikte başlaması bekleniyor. Hyundai ile birlikte hazırlanan bu mimari sayesinde Kia’nın mevcut elektrikli otomobilleri Niro ve Soul’a kıyasla daha yüksek hız ve daha uzun menzile ulaşılabileceği belirtiliyor.

Kia Imagine hangi pazarlarda satışa sunulacak?

Herrera, Kia’nın 2020’nin sonları veya 2021’in başları itibarıyla hidrojen yakıt hücreli otomobilini de duyurabileceğini dile getirdi.

Imagine’in hangi pazarlarda satışa sunulacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor. Asya-Pasifik bölgesi doğal bir seçim gibi görünüyor. Ancak Volkswagen Golf boyutlarında bir araç olması beklenen Imagine’in daha büyük modellerin tercih edildiği ABD gibi pazarlara açılmasına pek ihtimal verilmiyor.

İLGİLİ HABERLER