Teknoloji

Kevin Rose’un mikro fotoğraf paylaşım uygulaması Tiiny güncellendi

tiiny-181114

Fotoğraf paylaşmak dünya çapındaki milyarlarca akıllı telefon kullanıcısı için bir ritüele dönüşmüş durumda. Digg’i kuran ve halihazırda Google Ventures bünyesinde yatırımcılık yapan Kevin Rose’un oluşturduğu Tiiny de fotoğraf paylaşımını özel bir deneyime dönüştürme amacıyla hareket ediyor. Uygulamanın dün itibarıyla yayınlanan 2.o versiyonu ise çeşitli yenilikleri beraberinde getiriyor.

Tiiny fotoğraf paylaşımını mümkün olduğunca kolay ve hızlı hâle getiriyor. Doğrudan kamera ekranına açılan iOS uygulamasında kullanıcılar ekrana dokunarak fotoğraf çekebiliyor veya parmaklarını ekrana basılı tutarak video kaydı gerçekleştirebiliyor. Çekilen fotoğraflar uygulama içindeki ızgara görünümlü akışta bir pul boyutunda gösteriliyor. Böylelikle kullanıcıların özenle düzenlenmiş fotoğraflar yerine çok sayıda doğal fotoğraf paylaşmasını teşvik etmek amaçlanıyor. Paylaşılan bu fotoğrafların herhangi bir endişeye mahal vermemesi adına ise fotoğraflar 24 saat içinde otomatik olarak siliniyordu.

Kevin Rose, Tiiny ile iki aylık zaman zarfı içinde 350 bini aşkın paylaşım yapıldığını belirtirken, insanların temel talebinin bazı şeyleri saklama olduğunu belirtti. Bu talebe kulak verdiklerini söyleyen Rose, Tiiny 2.0 ile her şeyi varsayılan olarak kalıcı kıldıklarını belirtti. Fotoğraflarının saklanmasını istemeyen kullanıcılar diledikleri takdirde bu ayarda değişikliğe gidebiliyor. Kullanıcılar Tiiny 2.0 ile birlikte fotoğraf ve videolarının gösterildiği bir profil sayfasına da kavuşuyor.

İLGİLİ HABERLER