Eğlence

Kendrick Lamar’ın yeni albümü Spotify’da rekor kırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify-logo-beyaz-201014

Kendrick Lamar’ın “To Pimp A Butterfly” adını taşıyan son albümü, çevrim içi müzik servisi Spotify’da bir rekorun altına imza attı. Spotify’dan yapılan açıklamada albümün bir gün içinde küresel çapta en yüksek dinleme rakamına ulaşan albüm olduğu belirtildi. “To Pimp A Butterfly” Spotify’da yayınlandığı ilk günde 9.6 milyon dinleme rakamına ulaştı. Mevcut grafiğin korunması durumunda Kendrick Lamar’ın yeni albümünün halihazırda Drake’e ait olan haftalık dinleme rekorunu da kırması olası gözüküyor.

Drake’in son albümü geçtiğimiz ay yayınlandığında ilk haftasında 17.3 milyon dinleme rakamına ulaşmış ve Spotify’da bir hafta içinde en çok dinlenen albüm olma unvanını kazanmıştı. Kendrick Lamar’ın bu rakamın yarısını bir günde aşması, rekoru ele geçirme ihtimalini de kuvvetlendiriyor.

Kendrick Lamar’ın “To Pimp A Butterfly” ile elde ettiği bu başarı, artık insanların yeni albümleri dinlemek adına çevrim içi müzik servislerini tercih ettiğini göstermesi bakımından da önem taşıyor. Spotify çevrim içi müzik servisleri arasında en popüler seçeneklerden biri olmayı sürdürüyor. Servisin halihazırda 60 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER