İncelemelerManşetler

Keenetic Omni İncelemesi

keenetic omni inceleme

Keenetic’in geniş ürün yelpazesi içinde her bütçeye ve ihtiyaca göre bir ürün mevcut. Keenetic Omni de, gözü çok yükseklerde olmayan, bununla birlikte verdiği paranın karşılığını fazlasıyla almak isteyenlere hitap eden bir kablosuz router ürünü olarak dikkat çekiyor.

Diğer Keenetic ürünleriyle aynı tasarımda bir gövdeyle gelen bu üründe, iki adet 5dBi gücünde anten bulunuyor. Bu antenlerin döndürülebilir yapıda olması hem sinyalin yönünü ayarlama imkanı veriyor, hem de Keenetic Omni’yi dilediğiniz şekilde yerleştirme konusunda esneklik sağlıyor. Keenetic Omni, 2.4 GHz ile tek bant Wi-Fi desteği sunuyor. İyi bir sinyal gücüne sahip olan ürün, büyüklüğü 100-150 metrekare arasındaki evleri veya iş yerlerini, uygun konuma yerleştirildiği takdirde rahatlıkla kapsayacaktır.

Cihazın arkasında toplam beş adet 100 megabit saniyelik Ethernet portu mevcut. Bunlardan mavi renkli olanı internet bağlantısının girişi için kullanılırken, router cihazına kabloyla bağlamak istediğiniz bilgisayar, uydu alıcı ve benzeri aygıtlar için diğer dört Ethernet portunu kullanabilirsiniz. Cihazın sol tarafında fonksiyon tuşu görüyoruz. Bu tuşa da dilediğiniz işlevleri, web arayüzü üzerinden atamanız mümkün. Ön tarafta ise güç, internet bağlantısı, Wi-Fi durumlarını görmeyi sağlayan LED lambalar var. Ayrıca WPS tuşu da ön tarafta, kolaylıkla erişilebilir bir noktada bulunuyor.

Omni’nin önemli özelliklerinden bir tanesi de USB portu barındırması. Bu port fonksiyon tuşunun yanında yer alıyor. USB 2.0 portu elinizde bulunan 4.5G modemi bağlamanıza, böylelikle mobil geniş bandı da alternatif bir bağlantı yöntemi olarak kullanmanızı sağlayacaktır. Cihazın web arayüzü üzerinden mobil geniş bant bağlantı ayarlarını da kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. USB portunu modem bağlamanın dışındaki işler için de kullanabilirsiniz. Bu porta takacağınız USB sürücüdeki dosyaları ağdaki tüm cihazlarla paylaştırabilirsiniz. Dilerseniz, KeenDNS servisi sayesinde dosyalara internet üzerinden dilediğiniz zaman dilediğiniz yerde erişebilirsiniz. Buna ek olarak, USB portuna yazıcınızı bağlayarak onu tüm ağın kullanımına açabilirsiniz. Ayrıca ek bileşenler sayesinde USB portunu bir medya kütüphanesine veya indirme merkezine dönüştürebilirsiniz.

Eğer internet servis sağlayıcınız imkan tanıyorsa, Keenetic Omni’yi fiber internet bağlantınızı doğrudan dağıtmak için de kullanabilirsiniz. Üstelik MAC adresini operatörün verdiği cihazın adresiyle eşleştirme imkanı bu noktada esneklik sağlıyor. Ancak operatörünüzün verdiği cihazı fiber internet bağlantısı için kullanmak zorundaysanız, bu durumda Keenetic Omni’yi onun yanında işlev gören bir ağ cihazı olarak konumlandırabilirsiniz. Bunun için Omni’nin arkasındaki mavi renkli porta Ethernet kablosu üzerinden bağlantı sağlamalısınız. Daha sonra da gerekli ayarları Omni’nin web arayüzünde buluna Ev Ağı bölümünden kolaylıkla yapabilirsiniz.

Keenetic Omni’yi iOS veya Android uygulaması üzerinden de kolaylıkla kurabilirsiniz. Kolay ve anlaşılabilir bir arayüze sahip olan Keenetic uygulaması sizi kurulum sırasında yönlendiriyor. Kurulum sonrasında da oluşturduğunuz ağın durumunu görmeyi ve bağlı cihazlar üzerinde çeşitli ayarlamaları ve kısıtlamaları pratik şekilde yapmanızı sağlıyor. Örneğin, çocuğunuzun bilgisayarının veya akıllı telefonunun sadece belirli zaman dilimlerinde internete erişmesini istiyorsanız, bunu Keenetic uygulaması üzerinden ayarlayabilirsiniz. Benzer şekilde internet reklam korumasını da cihaz bazında, mobil uygulama üzerinden düzenleyebilirsiniz.

Keenetic Omni’de de KeeneticOS işletim sistemi yüklü olarak geliyor. Bulut tabanlı bir yapıya sahip olan bu işletim sistemi Keenetic Omni kullanıcılarına büyük esneklik sunuyor, cihazlarını farklı ihtiyaçları için kullanma imkanı sağlıyor. Keenetic Omni’yi Keenetic Bulut servisine ekleyerek mobil uygulaması üzerinden dilediğiniz her yerde erişebilirsiniz. Benzer şekilde, cihazınıza bir domain atayarak evde veya iş yerinde olmasanız bile, internet bağlantısının olduğu her yerde internet tarayıcısı üzerinden web arayüzüne erişebilirsiniz. VPN, Reklam Engelleyici, Captive Portal gibi bileşenleri ihtiyaçlarınıza bağlı olarak ekleyebilirsiniz. İşletme sahibiyseniz, eviniz ve iş yeriniz arasında ya da iki şubeniz arasında kolaylıkla VPN bağlantısı kurabilirsiniz. Captive Portal Hotspot bileşenini indirebilir ve müşterilerinize ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunabilir, bu tür servislerden tekrar pazarlama aracı olarak faydalanabilirsiniz.

Otomatik veya planlanmış güncellemeler de KeeneticOS’in sunduğu esnekliklerden bir tanesi oluyor. Sürekli güncelleme desteğine sahip olan Omni, bu sayede sizi tehlikelere karşı daha iyi şekilde koruyor. Sistem Ayarları bölümünden otomatik güncellemeyi açabilir, güncellemenin gerçekleştirilmesini istediğiniz zaman aralığını belirleyebilirsiniz.

Diğer Keenetic ürünleri gibi Omni’yi de Router modu dışında İstemci, Tekrarlayıcı veya Access Point modlarında kullanabilirsiniz. Bunun dışında büyük bir eve veya iş yerine sahipseniz, Keenetic Omni’nin yanına bir Keenetic cihazı daha ekleyerek kesintisiz bir Wi-Fi ağına sahip olabilirsiniz. Omni’nin kullanıcı arayüzü içine bulunan Wi-Fi Sistemi bölümünden örgü tipi ağ kurulumunu hızlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda mobil uygulama üzerinden de bu işlemi gerçekleştirmek veya sonrasında ağın kontrolünü yapmak mümkün oluyor.

Keenetic Omni’nin bir başka dikkat çeken özelliği de WPA3 desteğine sahip olması. Son zamanlarda çıkan ürünlerde görmeye başladığımız bu güncel kablosuz ağ güvenlik protokolünü Wi-Fi ayarları sırasında seçebilirsiniz. Böylelikle dışarıdan sızmalara karşı daha yüksek seviyede güvenliğe sahip olacaksınız.

Keenetic Omni sahip olduğu internet bağlantısından en iyi şekilde yararlanmak isteyen, bunu yaparken de bütçesini zorlamamayı amaçlayanlara hitap eden bir ürün. Kompakt boyutları ve hareketli antenleri sayesinde istediğiniz her yere rahatlıkla yerleştirebilirsiniz. Wi-Fi performansıyla beklentilerinizi karşılayacaktır. KeeneticOS ve buna bağlı olarak sunulan imkanlar sayesinde verdiğiniz paranın çok daha fazlasına denk gelen bir karşılığı almanız mümkün olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER