Eğlence

Joe Rogan Spotify’dan özür diledi

joe rogan spotify

Spotify’ın COVID-19 hakkındaki podcast bölümlerine içerik uyarısı ekleyeceğini açıklamasının ardından krizi başlatan isim olan Joe Rogan da sessizliğini bozdu. Rogan, Instagram hesabından paylaştığı videoda Spotify’ın Neil Young ve Joni Mitchell gibi müzisyenlerden gördüğü tepki nedeniyle şirketten özür diledi. Söz konusu isimler, Rogan’ın podcast’lerinde aşı karşıtlığının savunulduğu gerekçesiyle kataloglarını Spotify’dan kaldırmıştı.

Spotify’dan özür dileyen Rogan, tavrını değiştirmeye niyetli görünmüyor. Tartışmalı isimleri ağırlamaya devam edeceğini belirten podcast yapımcısı, farklı fikirlerle tartışmayı dengeleme sözü verdi.

Rogan, Instagram hesabında paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı: “Fikirlerimden bazıları hazırlanmış değil. Onlar gerçekten programı kaydederken aklıma geliyor. Ancak elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ve bunlar sadece konuşmalar. Ayrıca bu konuşmalar programın cazibe noktasını oluşturuyor. Bu da işleri ilginç hâle getiren şeylerden biri oluyor. Bu süreçteki desteğinden dolayı Spotify’a teşekkür ediyorum ve yaşadıkları nedeniyle onlardan özür diliyorum.”

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Joe Rogan (@joerogan)’in paylaştığı bir gönderi

Rogan’ın podcast’ine konuk olan Peter McCullough ve Robert Malone isimli iki doktor, COVID-19 salgınıyla ilgili olarak kanıtlanmamış ve “safsata” olarak tanımlanabilecek pek çok iddiayı dile getirmişti. Örneğin, Malone insanları COVID-19 aşısına yararlı olduğuna bir psikozun inandırdığını öne sürmüştü. Bu bölümün ardından ABD’de 1000’den fazla doktor, hemşire, bilim insanı ve eğitimci Spotify’a bir “yanlış bilgi politikası” oluşturma çağrısında bulunmuştu.

Konuklarının saygın ve akıllı insanlar olduğunu öne süren Joe Rogan, bazılarının fikirlerinin ana akımdaki anlatıdan farklı olduğunu iddia etti. Rogan’a göre, bu konukların söyledikleri ana akımdaki dinleyiciler tarafından da paylaşılıyor. Kişisel olarak da yanlış bilgiler yaymakla suçlanan Rogan, bazen yanlışlar yapabileceğini ancak doğruyu bulmak istediğini ve bunun için insanlarla konuştuğunu dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER