Teknoloji

Jolla Tablet ön siparişe sunuldu

jolla-tablet-on-inceleme-10

Jolla Tablet’in bir süredir beklenen ön sipariş süreci sonunda başladı. Finli şirketten yapılan açıklamada, kısıtlı sayıda Jolla Tablet’in Jolla Online Shop üzerinden ön siparişe çıkarıldığı belirtildi. Pazardaki rakiplerin aksine Android’le çalışmayan Jolla Tablet, kutusundan şirket tarafından geliştirilen Sailfish OS 2.0 işletim sistemiyle birlikte çıkıyor. Hem tarz hem de minimalist bir dış görünüşe sahip olan Jolla Tablet için şirket “daha önce görülmemiş, muhteşem” bir kullanıcı deneyimi vadediyor.

Jolla Tablet geçtiğimiz mart ayında Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde görücüye çıkmıştı. Tabletin 1.8 GHz dört çekirdekli Intel Baytrail işlemcisine 2 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı içinse 32 ve 64 GB olmak üzere iki farklı seçenek sunuluyor. 5 megapiksel arka kamera, 2 megapiksel ön kamera, 2048 x 1536 piksel çözünürlüğündeki 7.85 inç ekran Jolla Tablet’in diğer özellikleri arasında yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Jolla Tablet Ön İnceleme

Jolla Tablet’in işletim sistemi Sailfish OS 2.0, Android uygulamalarını, tıpkı BlackBerry cihazların yapabildiği gibi, çalıştırabiliyor. Sailfish’in en üst seviyede çoklu görev deneyimi sunduğunu iddia eden Jolla, kullanıcılara çalışan uygulamaların yönetiminde tam kontrolün verildiğinin altını çizdi. Sailfish OS 2.0, Jolla Tablet sahiplerine daha kapsamlı kişiselleştirme imkanı da sağlayacak.

Jolla Tablet’in 32 GB’lık versiyonu 267 avro, 64 GB’lık versiyonu ise 299 avro fiyat etiketiyle ön siparişe çıktı. Fiyatların siparişin verildiği ülkeye göre değişiklik gösterebileceği belirtilirken, ön siparişte alınan ürünlerin sevkiyatına önümüzdeki ekim ayının sonlarında başlanacak. Jolla Tablet için AB ülkeleri, Norveç, İsviçre, Kanada, ABD, Hindistan, Hong Kong ve Avusturalya’dan ön sipariş verilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER