Teknoloji

Jolla’nın ilk Sailfish OS ortağı Intex Technologies oldu

jolla-080715

İkiye bölüneceği yeni bir yapılanma içine giren Jolla, Sailfish OS işletim sistemini farklı üreticilere lisanslamayı planlıyor. Bu ay içinde duyurulan yeni yapılanmanın ardından Jolla’nın ilk resmi Sailfish OS ortağı Intex Technologies oldu.

Hindistan merkezli Intex Technologies, ülkenin en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi konumunda. Jolla’dan yapılan açıklamada, Salifish 2.0’ın optimize edilmiş bir referans 4G LTE platformu olacağı ifade edildi. Hindistan’la ilgili büyük planları bulunan Jolla, Sailfish Hindistan adını taşıyan platformun kuruluşunu da duyurdu.

Hindistan’a özel bölgesel bir mobil ekosistem işlevi görecek olan Sailfish Hindistan’da Jolla’ya Times Internet ve Snapdeal isimli iki şirket eşlik ediyor. Sailfish OS için anlaşma imzalayan ilk üretici konumunda olan Intex Technologies, işletim sistemini taşıyan ilk ürünlerini 2015 sona ermeden piyasaya sürecek.

Jolla’nın Sailfish OS 2.0’da işletim sistemi ortaklarına sunduğu en önemli özelliklerden birisi de PartnerSpace adını taşıyor. “Premium konum” şeklinde nitelenen PartnerSpace sayesinde iş ortakları üzerinden çevrim içi alışveriş yapmak kolaylaşıyor.

İLGİLİ HABERLER