
İkiye bölüneceği yeni bir yapılanma içine giren Jolla, Sailfish OS işletim sistemini farklı üreticilere lisanslamayı planlıyor. Bu ay içinde duyurulan yeni yapılanmanın ardından Jolla’nın ilk resmi Sailfish OS ortağı Intex Technologies oldu.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2026’nın ilk çeyreğinde akıllı saat satışları arttı, lider yine Apple oldu

15 yaş altına sosyal medya yasağı getiren ilk Arap ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri oldu

WhatsApp, iPad’de Liquid Glass tasarımını test etmeye başladı

Microsoft Windows 10 desteğini sessizce bir yıl daha uzattı

Yeni iddia Apple’ın iPhone Ultra 2 üzerinde çalıştığını öne sürüyor
Hindistan merkezli Intex Technologies, ülkenin en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi konumunda. Jolla’dan yapılan açıklamada, Salifish 2.0’ın optimize edilmiş bir referans 4G LTE platformu olacağı ifade edildi. Hindistan’la ilgili büyük planları bulunan Jolla, Sailfish Hindistan adını taşıyan platformun kuruluşunu da duyurdu.
Hindistan’a özel bölgesel bir mobil ekosistem işlevi görecek olan Sailfish Hindistan’da Jolla’ya Times Internet ve Snapdeal isimli iki şirket eşlik ediyor. Sailfish OS için anlaşma imzalayan ilk üretici konumunda olan Intex Technologies, işletim sistemini taşıyan ilk ürünlerini 2015 sona ermeden piyasaya sürecek.
Jolla’nın Sailfish OS 2.0’da işletim sistemi ortaklarına sunduğu en önemli özelliklerden birisi de PartnerSpace adını taşıyor. “Premium konum” şeklinde nitelenen PartnerSpace sayesinde iş ortakları üzerinden çevrim içi alışveriş yapmak kolaylaşıyor.
KÜÇÜK EV ALETLERİNDE FIRSATLAR
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


