Teknoloji

Jolla ikiye bölünerek mobil planlarına odaklanmayı umuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

jolla-080715

Jolla’nın mobil endüstrisindeki varlığını yeni yeni göstermeye başlasa da, şirket şimdiden ikiye bölünerek organizasyonunda değişikliğe gidiyor. Bundan böyle Jolla Ltd. sadece özel mobil platform Sailfish OS’in gelişimi ve lisanslaması üstüne odaklanacak. Yaz aylarında kurulacak ve ismi henüz verilmeyen yeni bir şirket ise işin donanım kısmına odaklanacak. Jolla’nın çiçeği burnunda CEO’su Antti Saarnio, yeni yapılanmayla daha temiz bir odak kazanacaklarını belirtti. Saarnio, Jolla’nın mobil platformunu lisanslama konusundaki büyük fırsatlarından faydalanmak için yazılım konusuna daha yoğun konsantre olması gerektiğini ifade etti.

Bu yeni yapılanma Jolla’nın işin donanım kısmını tamamen göz ardı edeceği anlamına gelmiyor. Şirket, Jolla Tablet’i bağış kampanyası destekçilerine ulaştırma planından caymasa da, bazı parçaların tedariğinde yaşanan sorunların işleri yavaşlattığı belirtiliyor. Bu açıklamanın mayıs ayında Jolla Tablet’e kavuşmayı bekleyenleri fazla sakinleştirmesi mümkün gözükmese de, son haftalardaki rahatsız edici sessizliğin bozulması önem taşıyor.

[quote_box_center] İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Jolla Tablet Ön İnceleme [/quote_box_center]

Jolla, yazılımını kimlerin lisanslayacağı konusunda somut bir liste paylaşmasa da, ilginin büyük kısmının Hindistan ve Rusya’dan geldiği belirtildi. Jolla CEO’su Saarnio, Rusya’nın Sailfish OS’ten faydalanarak kendi işletim sistemini geliştireceği dedikodularını daha önce yalanlanmış, Sailfish OS işletim sistemli YotaPhone’un varlığına dair iddialar da Yota tarafından boşa çıkarılmıştı.

İLGİLİ HABERLER