Teknoloji

John McAfee kendi isminin kullanım hakkı için Intel’e dava açtı

netflix john mcafee

john mcafeeJohn McAfee, bundan altı yıl önce adını verdiği antivirüs şirketini milyarlarca dolar karşılığında Intel’e satmıştı. Ancak şirketini satmış olması, McAfee’nin çeşitli vesilelerle adından söz ettirmesini engellemedi. Şifrelenmiş WhatsApp mesajlarını ele geçirebileceğini ve zorlanmadan ABD Başkanı olabileceğini söyleyen McAfee, son zamanlarda daha kişisel bir şey üzerindeki haklarını yeniden kazanmaya çalışıyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, McAfee kendi isminin ticari haklarının kullanımına ilişkin talebinin reddedilmesi nedeniyle Intel’e dava açtı.

McAfee, geçtiğimiz mayıs ayında çevrim içi oyun şirketi MGT Capital Investments’a CEO ve yönetim kurulu başkanı unvanlarıyla katılmıştı. Teknoloji dünyasının renkli ismi, bir süre sonra şirketin adını “John McAfee Global Technologies Inc.” olarak değiştireceğini açıklamıştı. Ancak “McAfee” isminin ticari haklarına sahip olan Intel, bunun elinde bulundurduğu hakların ihlali anlamına geleceği konusunda bir uyarı mesajı yayınlamıştı.

Bu uyarı üzerine McAfee ve MGT, New York’ta bulunan bir bölge mahkemesinin kapısını çaldı. Intel ile yaptığı anlaşmanın herhangi bir yerinde kendi isminin kullanım haklarını devretmediğini savunan McAfee, kendi adını kullanarak iş yapabileceğini ve Intel’in elinde bunu engelleyebilecek kanuni gücün bulunmadığını savundu.

Intel, 2014’ün ocak ayında “McAfee” markasından vazgeçmiş ve antivirüs ürünlerini “Intel Security” markası altında pazarlamaya başlamıştı. Bloomberg’de yer alan habere göre, Intel şu sıralarda Intel Security’yi satmaya çalışıyor. Ancak şirketin potansiyel alıcıların gözünde daha değerli olması için “McAfee” markasını ön plana çıkarmayı planlıyor. Intel’in hukuk müşaviri Kerry Smith, “McAfee” markasının başka bir alanda kullanımının McAfee ve Intel markaları arasındaki bağı zayıflatacağı uyarısında bulundu.

John McAfee jüri huzurunda duruşma istiyor

John McAfee, isminin kullanım haklarını kazanmak için jüri önünde duruşma yapılmasını talep ediyor. Bu isteğin karşılık bulup bulmayacağı yakında görülecek.

İLGİLİ HABERLER