Eğlence

Jay-Z çevrim içi müzik servisleri Tidal ve WiMP’i satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tidal-logo-040315

Ünlü rap yıldızı Jay-Z’nin çevrim içi müzik servisleri Tidal ve WiMP’i bünyesinde barındıran İsveç merkezli teknoloji şirketi Aspiro’yu satın almak için 56 milyon dolar teklif ettiği bir süre önce ortaya çıkmıştı. Teklifin şirketin hissedarları tarafından kabul edilmesiyle birlikte satış süreci resmen başlamış oldu.

Her iki servis de sundukları yüksek ses kalitesi, özel olarak düzenlenmiş tavsiyeleri ve çalma listeleri, sanatçı röportajları ve FLAC formatını desteklemeleriyle dikkat çekiyor. Bu servislerden biri olan Tidal’ın çok kısa bir süre önce Türkiye pazarına giriş yaptığını da ayrıca belirtmek gerekiyor.

Açıklanan son rakamlara göre, Tidal ve WiMP’in 580 bin ücretli abonesi bulunuyor. Ancak Tidal’ın Türkiye’ye ek olarak Fransa, İsviçre, Avusturya, Macaristan ve İsveç’i de kapsayan genişleme hamlesiyle birlikte bu rakamın artması öngörülüyor. Satış sürecinin uzamasında Aspiro hissedarlarının daha iyi bir teklif elde etmek adına Jay-Z’nin teklifini beklemeye almaları önemli bir rol oynasa da, ünlü rap yıldızı sonunda amacına ulaşmışa benziyor.

İLGİLİ HABERLER