Eğlence

Jay-Z albümlerini Apple Music ve Spotify’dan çekti

jay-zRap yıldızı Jay-Z, tüm solo çalışmalarını Apple Music ve Spotify’dan çekme kararı aldı. Bu karar zaman kaybetmeden ilgili çevrim içi müzik servisleri tarafından uygulamaya koyuldu. Spotify tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, işlemin sanatçıdan gelen talep doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtildi.

Apple Music ve Spotify çevrim içi müzik pazarının zirvesinde yer alıyor. Ancak artık bu iki servis üzerinden rap yıldızının solo çalışmalarını dinlemek mümkün olmayacak. Sadece ünlü sanatçının R. Kelly ve Linkin Park ile yaptığı projelere bu platformlar üzerinden erişilebilecek.

Rap dünyasının efsane isminin bu kararı kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. Gerçek adı Shawn Corey Carter olan sanatçı, daha önce de katalogunun bir kısmını Apple Music ve Spotify’dan çekmişti. Jay-Z, Tidal’ı satın alıp yeniden yapılandıktan sonra ilk albümü Reasonable Doubt’ı Tidal dışındaki tüm çevrim içi müzik servislerinden kaldırmıştı. Geçtiğimiz yıl ise Blueprint serisindeki albümler, Tidal’ın rakibi olan çevrim içi müzik servislerinden çıkarılmıştı.

Jay-Z bu kararı almakta gecikti mi?

Rap yıldızının bu kararı almasının nedenleri arasında Tidal’a avantaj sağlama isteğinin de olduğu bir gerçek. Ancak bu hamle Tidal faaliyete geçtiğinde alınsaydı, servis adına daha yararlı olabilirdi. Jay-Z’nin kararından Google Play Müzik’in etkilenmediğini ve Resasonable Doubt ile Blueprint serisi dışında kalan çalışmaların Google’ın servisinde hâlâ mevcut olduğunu belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER