Eğlence

Jay-Z Tidal’ın performansından memnun

jay-z-samsung-050613

Ünlü rap yıldızı Jay-Z, geçtiğimiz ay satın aldığı çevrim içi müzik servisi Tidal’ı sanatçı arkadaşlarının desteğiyle yeniden tanıtmış ve büyük ses getirmeyi başarmıştı. “Sanatçıların sahibi olduğu çevrim içi müzik servisi” olarak tanımlanan Tidal’ın başlangıç performansına dair veriler de Jay-Z tarafından paylaşıldı.

“Mr. Carter” ismini kullandığı Twitter hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunan rap yıldızı, Tidal’ın abone sayısının 770 bini aştığını belirtti. Jay-Z, Tidal’ın sadece kurucu üyelerine değil, tüm sanatçılara yüzde 75 oranında telif ücreti ödemesi yaptığını vurgulamayı ihmal etmedi.

Rakamların tüm hikayeyi anlattığını söylemek ise mümkün değil. 770 bini aşkın abonenin ne kadarlık kısmının lansman öncesinde Tidal’a katıldığı bilinmiyor. Bu da büyüme oranı konusunda somut bir fikir edinmeyi engelliyor. 770 bin abone Spotify’ın mevcut 15 milyon ücretli kullanıcı sayısına kıyasla küçük bir rakam olsa da, Tidal gibi emekleme dönemindeki bir platform açısından epey umut vadediyor. Jay-Z de açıklamasında bu noktaya dikkat çekti ve çevrim içi müzik servislerinin belli bir noktaya gelmesinin yıllar aldığını dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER