Bilim

Jawbone kalp krizi için kullanıcıları uyaran bir bileklik geliştirmeyi planlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

jawbone kalp kriziJawbone’un tüketici ürünlerinden tıbbi cihazlara yöneldiğine dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Şirketin sağlık sektöründe ne gibi ürünler sunacağı konusunda ise bir bilgi bulunmuyordu. Bloomberg’de çıkan bir haber, bu konuda fikir edinmeyi sağlıyor. Jawbone kalp krizi için kullanıcıları uyaran bir bileklik geliştirmeyi planlıyor.

Bloomberg’in haberi, şirketin 2016’nın ekim ayında yatırımcılara sunduğu belgelere dayanıyor. Jawbone’un Spectros Corp.’a ait teknolojiden yararlanarak bir kalp sağlığı bilekliği geliştirmeyi planladığı belirtiliyor. Şirketin bilekliğinde mevcut oksimetre teknolojisinden de yararlanabileceği söyleniyor. Dokularda yeterince kan dolaşmadığında bileklikten beyaz bir ışığın çıkacağı ve bu sayede kullanıcıların muhtemel kalp problemlerine karşı uyarılacağı ifade ediliyor.

Dokümanlardaki bilgiler, bununla sınırlı kalmıyor. Jawbone’un Microsoft ile bir işbirliği kurmayı planladığı da bilgiler arasında yer alıyor. Söz konusu işbirliği çerçevesinde Microsoft’un Jawbone ürünlerini ve bağlı yazılımlarını dünya genelindeki kurumsal müşterilerine dağıtabileceği belirtiliyor.

Jawbone’un cihazları tarafından toplanacak tıbbi bilgilerin Microsoft’un takvim ve e-posta uygulamalarıyla eş zamanlanacağı ve kullanıcılara bu uygulamalar yoluyla yemek ya da harekete ilişkin hatırlatmalar yapılacağı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Jawbone kalp krizi bilekliği dışında ürünler de geliştiriyor

Jawbone’un portföyüne ekleyeceği ürünler sadece kalp krizi bilekliğiyle sınırlı kalmıyor. Şirketin kan basıncı monitörleri ve diyabet hastaları için bir giyilebilir ürün geliştirdiği söyleniyor. Jawbone’un bir abonelik servisi kurarak üyelerinin fiziksel stres seviyelerini ölçeceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor. Bu servisin aylık üyelik ücretinin 7 dolar olacağı iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER