Teknoloji

Jabra’dan yeni kablosuz kulaklıklar: Elite 10 ve Elite 8 Active

jabra elite 10

Yüksek kaliteli ses ve ekosistem avantajları sağlayan Apple ve Samsung gibi dev markaların gölgesinde kalan kulaklık üreticileri için dikkat çekmek giderek zorlaşıyor. Ancak Jabra Elite 10 ve Elite 8 Active adlı iki yeni premium kulaklık modeliyle bu denkleme yeni bir soluk getiriyor.

Jabra Elite 10 özellikleri

Yurt dışı fiyatı 249 dolar olan Elite 10, Jabra’nın şimdiye kadarki en konforlu ve en iyi ses kalitesine sahip kulaklığı olma iddiasında. Şirket, kullanıcıların kulaklık alırken en çok konfora önem verdiklerini belirtiyor. Bu nedenle, Elite 10’un yarı açık bir tasarımı var. Bu tasarım, kulakta tıkanıklık hissi veya hoş olmayan bir duygu yaratmamak için geliştirilmiş. Jabra’nın diğer kapalı tip kulaklıklarından farklılaşan bu model, özellikle oval şekilli ve süper yumuşak silikon kulak uçlarına sahip.

10 milimetrelik sürücüler, Elite 7 Pro ve Elite 85ts modellerinde bulunandan daha büyük ve Jabra, bu sayede daha detaylı ve zengin bir ses deneyimi sunulacağını belirtiyor. Ayrıca, kulaklıklar dinamik bir aktif gürültü engelleme (ANC) sunuyor. Bu, Jabra’nın tarama teknolojisiyle çalışıyor; kulaklıklar, gürültü sızıntısını ölçüp, bireysel kulak kanalı şeklini belirlemek için alçak frekansta ses dalgaları çalıyor.

Jabra Elite 8 Active özellikleri

jabra elite 8 active

199 dolar fiyat etiketiyle gelen Elite 8 Active, dayanıklılık konusunda yeni bir seviyeye ulaşıyor. Bu kulaklıklar, toz ve suya karşı IP68 derecesine sahip. Ayrıca, askeri standartlara uygun olarak tasarlanmışlar ve ekstrem sıcaklık, şok, etki ve basınç testlerinden geçirilmişler. Elite 8 Active, ayrıca Jabra’nın imzası olan ShakeGrip kaplamaya sahip, bu sayede yoğun egzersizler sırasında bile kulakta sabit kalıyor.

Her iki model de kablosuz şarjı, çoklu Bluetooth bağlantısını, her iki kulaklık için ayrı mono modu ve LE Audio uyumluluğunu destekliyor. Gelecekte bir yazılım güncellemesi, LC3 ve LC3 Plus kodekleriyle uyumluluğu sağlayacak. Şu an için ise sadece AAC ve SBC kodekleri destekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER