Eğlence

J.J. Abrams’ın yapım şirketi video oyun geliştirmeye başlıyor

j.j. abramsÜnlü yönetmen J.J. Abrams’ın yapım şirketi Bad Robot, yeni bir pazara merhaba demeye hazırlanıyor. Bad Robot’a bağlı olarak kurulan Bad Robot Games, şirketin sinemasal fikri mülkiyet portföyünü kullanarak hem bağımsız hem de AAA sınıfı oyunlar geliştirmeyi planlıyor.

Bad Robot’un portföyünde Lost ve Cloverfield gibi yapımların yanı sıra Star Wars ve Star Trek’in yeni versiyonları bulunuyor. Şirket ilk video oyununun ne olacağı konusunda şimdilik bilgi vermedi.

Bad Robot Games’in yönetimini “kreatif direktör” unvanıyla Tim Keenan üstlenecek. Oyun yapımına özel ve ortak geliştirmeye yönelik bir sistem getirmeyi planlayan şirket, mevcut film yapım birimlerindeki kreatif yetenekten de yararlanacak.

Hazırlanacak oyunların PC, mobil ve konsollarda oyuncularla buluşacağı belirtilirken, projede Çinli teknoloji devi Tencent’in de Bad Robot’a destek olacağı ifade edildi. Taraflar arasındaki anlaşmaya göre, Tencent oyunların Çin’deki dağıtım haklarını elinde bulunduracak. Çevrimiçi oyun pazarındaki önemli oyunculardan biri olan Tencent;  Riot Games, Epic Games ve Activision Blizzard gibi şirketlerde de hisse sahibi durumunda.

J.J Abrams, video oyunlara olan sevgisini defalarca dile getirmişti. Ünlü yönetmen, Valve’ın popüler oyunu Portal’ın sinema filmini çekmeyi istediğini de daha önce dile getirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER