Teknoloji

J.J. Abrams’tan Apple’ın büyük teklifine sürpriz yanıt

j.j. abrams

Ünlü yapımcı ve yönetmen J.J. Abrams, kısa süre önce şirketi Bad Robot Productions için Warner Media ile 250 milyon dolar değerinde özel bir anlaşmaya imza atmıştı. Gelen haberlere göre, ünlü yönetmen bu süreçte Apple‘dan gelen 500 milyon dolarlık bir teklifi reddetmiş.

The Hollywood Reporter’ın haberine göre, Apple’ın Bad Robot’a yaptığı teklifte şirketin projelerinin tamamının Apple TV Plus’a özel olması öneriliyordu. Abrams’ın WarnerMedia ile yaptığı anlaşma ise Bad Robot’un üçüncü taraf şirketler için de projeler hazırlamasına ve Abrams’ın bunları yönetmesine izin veriyor.

Abrams’ın hâlâ Paramount Pictures için gelişim aşamasında projeleri olduğu biliniyor. Ünlü yönetmen, aralıkta vizyona girecek yeni Star Wars filminde de yönetmenliği üstlenmişti. Dolayısıyla tek bir şirkete bağlı kalmamak, Abrams için önemli bir faktör olmuş gibi görünüyor.

Abrams ve ekibi, Apple’ın TV Plus için belirlediği iş modelinden de çok tatmin olmamışa benziyor. The Hollywood Reporter’ın haberinde, Apple’ın elinde Abrams’ın üzerinde çalışabileceği popüler bir serinin bulunmamasının da yönetmenin kararında etkili olduğu belirtiliyor. Ünlü yönetmenin en popüler işlerinden bazılarını Star Trek ve Star Wars gibi fenomenlerin yeni nesil filmleri oluşturuyor.

J.J. Abrams Apple TV Plus için dizi hazırlıyor

Apple’ın sinema filmlerine olan mesafeli duruşunun da Abrams’ın kararına etki yaptığı söyleniyor. Şirket, kendi orijinal filmlerini yayınlama konusunda istekli olsa da, henüz bu konuda somut bir model oluşturmamış gibi görünüyor.

J.J. Abrams, Apple’ın özel teklifini reddetse de, Apple TV Plus için hâlihazırda bir dizi projesi üstünde çalışıyor. Warner Media ile yaptığı anlaşma, ünlü yönetmenin Apple için yeni projeler hazırlamasına engel teşkil etmiyor. Kısacası Abrams’ın Apple’a kapıyı kapatmadığı, ancak sadece Apple ile çalışmayı da tercih etmediği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER