Teknoloji

iWatch’un iki farklı büyüklükte versiyonu bulunacak, NFC ve OLED de listede

apple covid-19 satın alma

apple-logo-060614 (800 x 600)

Apple’ın şu anda iWatch olarak adlandırılan, ancak henüz resmiyet kazanmayan giyilebilir ürününün iki farklı boda geleceği, sağlık ve egzersiz verilerini takip edeceği, muhtemelen mobil ödeme yapmaya da olanak sağlayacak şekilde NFC bağlantısına da sahip olacağı söyleniyor. İddiayı dile getiren Wall Street Journal Apple’ın cihazı bu yıl içinde piyasaya sunmasının beklenmediğini de ekledi. Recode sitesi de daha önce benzer bir haber geçmiş, cihazın 2015 başında piyasaya çıkacağını kaydetmişti.

Geçmişte OLED ekranları aşırı doygun renkleri nedeniyle eleştirmiş olsa da, bu teknoloji Apple’ın akıllı saati için en mantıklı seçim olacak gibi görünüyor. OLED ekran sadece aktif olarak kullanılan pikselleri aydınlatabiliyor, bu da Apple’ın saatinin saat, vb. temel verileri ekranda sürekli göstereceğini, bilgi gösterimi için kullanılan piksellerin dışında kalanların karanlık bırakılacağını gösteriyor. Böylelikle pil ömründen de önemli ölçüde tasarruf edilecektir.

WSJ’nin haberinde dikkat çeken diğer ilginç ayrıntı da NFC oldu. Yakın Alan İletişimi olarak adlandırılan kablosuz iletişim teknoloji NFC’nin Apple’ın yeni iPhone’larında da bulunacağı söyleniyor. Giyilebilir üründe de yer verilecek olması Apple’ın bu teknoloji için ciddi planları olduğunu gösteriyor. Son birkaç yıldır Android telefon kullananlar NFC’ye aşina olmalı, ancak Apple şimdiye kadar bu teknolojiyi umursamadı ve iPhone’da yer vermedi.

NFC’nin anahtar kullanım alanlarından biri mobil ödemeler. Bu alanda hakimiyet kurmak isteyen birçok şirket var, ancak şimdiye kadar hiçbirisi bunda başarılı olamadı, üstelik mobil ödeme teknolojileri de geleneksel ödeme yöntemlerinin yerine geçmeyi başaramadı. Apple’ın bu alanda rekabete girişecek son şirket olacağı söyleniyor ve yeni mobil ödeme sisteminin de önümüzdeki salı günü yeni cihazlarla birlikte duyurulacağı söyleniyor. Ayrıca NFC, WSJ’nin belirttiğine göre iWatch ve iPhone’un eşleştirilmesini de kolaylaştıracak.

Apple’ın akıllı saatinin en önemli özelliklerinden bir tanesi de barındırdığı sağlık sensörleri olacaktır, ancak hangi sensörlerin bulunacağı hakkında detaylı bir bilgi yok. Kalp hızı ölçerin de bunlar arasında yer alacağı belirtiliyor. Saatin ekranının büyüklükleri hakkında çıkan haberler çeşitli, WSJ’nin haberinde de boyutlar hakkında net ifadeler yok. Ancak daha önce çıkan haberler 1.3 inç ila 2.5 inç arasında boyutları işaret etmişti, bu da saatin Samsung’un tanıttığı son saat olan Gear S’ten daha büyük bir ekrana sahip olacağı anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER