Eğlence

iTunes Radio’ya haber kanalı geldi

Apple’ın şu anda ABD’de faaliyet gösteren çevrim içi müzik dinleme servisi iTunes Radio en sonunda bir haber servisi de kazandı. Recode’un haberine göre, NPR iTunes Radio yayın servisi üzerinden kullanıcılara sunuldu.

itunes-radio-twitter-110613

Dün itibarıyla iTunes Radio’da yayına başlayan NPR radyo istasyonu günün 24 saati yayın yapıyor ve NPR’ın çeşitli programlarının kayıtlarını, canlı haber bültenleriyle birlikte kullanıcılara sunuyor. NPR ilkbahar süresince ABD genelindeki yayın ağından yeni programları da ekleyeceğini dile getirdi.

Geçtiğimiz sonbaharda iOS 7 ile birlikte kullanıma sunulan iTunes Radio genellikle sadece müziğe odaklanmasıyla dikkat çekiyordu. Ünlülerin oluşturduğu şarkı listeleri, yeni çıkacak albümlerden şarkıları, daha albüm çıkmadan dinleme imkanı ve benzeri özellikler iTunes Radio ile sunuluyor.

Apple CEO’su Tim Cook geçtiğimiz ekim ayında iTunes Radio’dan sadece bir ay gibi kısa zamanda 1 milyardan fazla şarkının dinlendiğini kaydetmişti. Tabii ki, o açıklamanın üzerinden uzun zaman geçti, doğal olarak söz konusu rakam daha da artmıştır.

Bu arada Billboard geçtiğimiz günlerde Apple’ın Spotify, Beats Music, Deezer ve benzerlerine rakip olacak bir abonelik tabanlı müzik servisi sunacağını öne sürmüştü.

İlgili >> Recode, NPR

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER